AURES Holdings a.s.

#52170Nedodani technického průkazu a plně moci k přepisu vozidla

1 měsíc 11 hodin

17.08.2021, před 3 lety

Lucie Spickova

Dobrý den, 30.7.2021 jsem zakoupila vůz Kia Ceed v této společnosti a do dnešního dne i po několika urgencich mi nebyly dodány doklady k přepisu vozidla. Nemůžu tedy odjet na zahraniční dovolenou a případná pokuta od policie také není vyloučena. Na infolince mi je stále slibované, že to urgují u předchozího majitele a já jen čekám a čekám.

Kia Ceed SPZ 8U7 3977

Urgentní dodání velkého a malého technického průkazu včetně plné moci k přepisu vozidla
+ odskodne za prodlení a způsobené problémy odsunutim dovolené

17.8.2021 10:02, před 3 lety

Jednou z povinností prodávajícího v rámci uzavírání kupní smlouvy je dle ustanovení § 2087 zák. č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, předání dokladů, které se k věci vztahují. Obzvláště pak doklady potřebné k převzetí a užívání věci, což jednoznačně platí právě pro doklady k automobilu, k tomu srov. rozhodnutí Nejvyššího soudu, sp. zn. 25 Cdo 1999/2005. Ustanovení § 2094 odst. 1 dále stanoví že má-li k předání dojít při zaplacení kupní ceny, předá prodávající doklady v místě placení.

Jestliže tak prodávající doklady nedodal, je na místě jej vyzvat, aby tak učinil. Prodávající zároveň odpovídá za případnou škodu, která by takovým jeho jednáním vznikla.

17.9.2021 19:00, před 3 lety

Vážená paní Špičková,
mám informaci, že Vaše záležitost by měla být vyřešena. Předpokládám, že kolegové se s Vámi spojili a doklady jste již obdržela. Dejte pak prosím vědět, jak jste byla spokojená.
Děkuji, Jitka Míková, AAA AUTO

17.9.2021 19:03, před 3 lety

Lucie Spickova

Vyjádření dTestu k uzavření případu

21.9.2021 13:43, před 3 lety

Děkujeme stranám za součinnost a za smírné vyřešení sporu.