Bohumil Pfleger

2 měsíce 28 dnů 2 hodiny

18.08.2021, před 3 lety

David Cymorek

Dobry den,

pritelkyne mi zakoupila hodinky 16.7. jako darek, na ktere nechala vygravirovat text. Hodinky jsem rozbalil 15.8. Po otevreni jsme zjistili, ze se jedna o šunt. Pouzdro hodinek je z plastu. Na strankach je uvedeno, ze se jedna o celokovovy luxusni vyrobek - "Materiál: řemínek a pouzdro z ušlechtilého kovu"
Chceme penize nazpatek, jelikoz vyrobek nesplnuje uvedene vlastnosti, ktere jsou uvedeny na strankach. Telefonicky jsem kontaktoval pana Pflegera, ten mi oznamil, ze penize nevrati, jelikoz jsme promeskali 14 denni lhutu. Bohuzel jsme to drive nezjistili, jelikoz se jednalo o darek. Dale pan Pfleger tvrdi, ze hodinky jsou z kovu a ne z plastu, coz neni pravda. Dale mi oznamil, ze nam penize nemuze vratit, jelikoz je na hodinkach vygravirovany text a tudiz jsou dale neprodejne. Kdyz jsem mel pocit, ze se tento clovek snazi z teto situace vykrouti, tak jsem mu oznamil, ze hovor je nahravany, tak mi okamzite polozil telefon.

Jsme presvedceni o tom, ze jsme byli oklamani, cena hodinek byla kolem 500Kc, chceme navratit penize. Napsali jsme mu i email, kdy jsme situaci chteli resit smirnou cestou, s tim ze mu zasleme hodinky a on nam vrati penize.Pokud nam je nevrati, tak kontaktujeme prislune organy.
Pote nam ofenzivne odepsal, ze se snazime pospinit jeho jmeno a jmeno jeho firmy.

Na internetu jsme nasli z nedavne doby recenze, kde si lide take stezuji na kvalitu jeho prodavanych hodinek.

Luxusní pánské hodinky kovové černé s černým ciferníkem a pouzdrem v rosegold - Výrobce: Pfleger, Kód produktu: 119-4

Navráceni penez.

18.8.2021 12:27, před 3 lety

V daném případě je řešením uplatnění reklamace, neboť dodané zboží nemá vlastnosti ve smlouvě ujednané. Pokud věc nemá deklarované nebo sjednané vlastnosti, může kupující v rámci uplatněné reklamace požadovat dle § 2169 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, primárně dodání nové věci bez vad, pokud to není vzhledem k povaze vady nepřiměřené. Pokud je ale možné věc jednoduše opravit nebo vyměnit nějakou její součást bez zbytečného odkladu, mají tyto způsoby vyřízení reklamace přednost. Jestliže není možná ani jedna z uvedených variant, má kupující právo od smlouvy odstoupit.

V případě odstoupení od smlouvy se dle § 2004 odst. 1 občanského zákoníku závazek zrušuje od počátku. Tzn., že strany si musejí vrátit to, čím původně plnily. Reklamaci je možné uplatnit na kterékoliv pobočce, popř. i v sídle společnosti.

15.11.2021 13:50, před 3 lety