Byt 1+1,6.patro(v nájemní smlouvě nesedící č. patra,m2 obývací plochy,na posledních 3dodatcích jiná adresa trvalá u mého jména.Nesrovnalostí mnohem více!)byt.č.604,od července do prosince bydlení v budově plné štěnic,ne přizpůsobivých obyvatel,myší,mrtvých holubů před domem mám zaplatit nedoplatek 9558Kč.za vodu a teplo za 6 měsíců bydlení.Byt celý nově komplet vymalován,opraven tekoucí dřez,těsnění a nová hadice,likvidace plesnivé linky a zdi pod linkou.Do bytu táhlo z chodby od rozbitýho okna.Při dešti na 6.patro zatékalo,že se drolila omítka.Oznámení nedoplatku 9.8.2021 přes SMS!Na reklamaci nemám nárok.Uhradit,jinak Exekuce.Na mou stížnost nikdo nereaguje!Zadlužení kvůli CPI vyúčtování,v žití v nevyhovujícíh podmínkách a neochotné arogantní jednání v řešení sporu bych fakt nečekala!Nikdy nedoporučím CPI BYTY a.s.ani v nejhorším případě!Bůh ví,jestli vůbec nedoplatek je za byt,který jsem obývala já(platby v průběhu dost měnili VS a č.účtu)
Č. NS-2020/LI/0142
Prozkoumání podkladů(NS,patro,platby,nesedící zálohy na vyučování,spotřebu vody a tepla od 1.7-31.12.2020,možnost doručení,sdělení ročního vyúčtování dříve než v srpnu) vyjádření se k mému bydlení a nesouhlasu s nedoplatkem,který mám platit za někoho,kdo tam byl předemnou.
Děkuji moc!
Ze zákona má pronajímatel povinnost udržovat po dobu nájmu byt ve stavu způsobilém k užívání, přesně v souladu s ustanovením § 2257 odst. 1 zákona č. 89/2012, občanský zákoník. Nájemce je povinen provádět a hradit pouze běžnou údržbu a drobné opravy související s užíváním bytu (odst. 2 stejného ustanovení).
U rozbitého okna a zatékání platí, že je pronajímatel podle § 2265 odst. 1 občanského zákoníku povinen odstranit poškození nebo vadu v přiměřené době poté, co mu nájemce poškození nebo vadu oznámil. Tato oznamovací povinnost nájemce musí být podle § 2264 odst. 1 stejného zákona splněna bez zbytečného odkladu. Pokud pronajímatel vadu neodstraní včas a řádně, může nájemce žádat slevu na nájemném. Tuto slevu může, samozřejmě za splnění podmínky včasného oznámení vady, uplatňovat nájemce na celou dobu trvání nájmu, dokud pronajímatel vadu alespoň opožděně neopraví. Slevu je nutné po pronajímateli požadovat do 6 měsíců ode dne, kdy nájemník vadu zjistil nebo mohl zjistit.
Podle § 8 odst. 1 zákona č. 67/2013 Sb. je poskytovatel služeb povinen na základě písemné žádosti příjemce nejpozději do 5 měsíců po skončení zúčtovacího období doložit příjemci služeb náklady na jednotlivé služby, způsob jejich rozúčtování, způsob stanovení výše záloh za služby a provedení vyúčtování podle tohoto zákona a umožnit příjemci služeb pořízení kopie podkladů. Příjemcem se podle § 2 písm. b) rozumí i nájemce bytu. Je tedy vhodné, aby nájemce podal tuto písemnou žádost a proti případným nesrovnalostem poté podal námitky ve lhůtě 30 dnů od doručení vyúčtování (§ 8 odst. 2 stejného zákona).