Alza.cz a.s.

#52295Neoprávněně naúčtovaný poplatek za dopravu

24.08.2021, před 3 lety

Zbyněk Štefka

Dobrý den, vážení nadzemšťané!

určitě se vraťte zpátky na zem a začněte se chovat normálně jako v jiných e shopech
jsem zděšen z nákupu u Vás
běžně nakupuji v internetových obchodech, ale to co jsem zažil dnes na Alza.cz jsem ještě neviděl a určitě se to odrazí minimálně v mém hodnocení
objednávku jsem vytvářel společně s vaší asistentkou na telefonu , tedy není pochyb že byla provedena správně
urgentně žádám o vrácení přeplatku 99,-Kč za dopravu, která měla být zdarma -viz faktura v příloze
věřím, že okamžitě napravíte svou chybu a nebudeme se soudit k vůli 99,-Kč

zakoupené a zaplacené zboží u Vás bylo v akci Black Friday

Urgentně žádám o vrácení přeplatku 99,-Kč za dopravu, která měla být zdarma

24.8.2021 12:24, před 3 lety

Nabídka zboží a služeb, která je tvořena i cenou u něj uvedenou, je pro obchodníka závazná. Pokud jinou cenu doprovodné služby (dopravy) uvádí a jinou účtuje, dopouští se klamavého jednání a je právem spotřebitele dožadovat se rozdílu v ceně zaplacené navíc.

Prodávající je povinen informovat v souladu s cenovými předpisy a přímo použitelným předpisem Evropských společenství spotřebitele o ceně prodávaných výrobků nebo poskytovaných služeb zřetelným označením výrobku cenou nebo informaci o ceně výrobků či služeb jinak vhodně zpřístupnit. Informace o ceně nesmí zejména vzbuzovat zdání, že cena je nižší, než jaká je ve skutečnosti. Dozorovým orgánem je v této oblasti Česká obchodní inspekce, které spotřebitelka může dát podnět pro porušení zákona o ochraně spotřebitele.

Spotřebitel, který je přesvědčen, že došlo k porušení ustanovení zákona o ochraně spotřebitele, se může obrátit na regionální či ústřední inspektorát České obchodní inspekce. Doporučujeme vytvořit i kopii stránky, pro případ, že by byl její obsah později upraven prodejcem. Adresy jednotlivých inspektorátů lze najít na www.coi.cz. Podnět lze podat i elektronicky přes elektronickou podatelnu ČOI na adrese www.coi.cz.

Nepodaří-li se spor o vrácení přepravného vyřešit smírnou cestou, má spotřebitel možnost obrátit se na mimosoudní řešení sporů při České obchodní inspekci. Tato služba je bezplatná. Odkaz na podání návrhu na zahájení mimosoudního řešení sporů je možné vyhledat na webové adrese https://www.coi.cz/informace-o-adr/.

25.8.2021 17:56, před 3 lety

Dobrý den, děkuji za zprávu. V příspěvku ani v dalších položkách není uvedeno číslo objednávky nebo daňového dokladu. Pro další řešení prosím o toto číslo. Po odpovědi Vás budeme kontaktovat s dalším řešením. Děkuji za odpověď a přeji hezký den, Andrea, péče o zákazníky

25.8.2021 22:00, před 3 lety

Zbyněk Štefka

Dobrý den, děkuji dTestu za rychlou reakci.

Moje komunikace s Alza. cz vypadala takto chtěli po mě číslo objednávky - zaslal jsem číslo objednávky číslo objednávky bylo.. 444265684

následovala moje odpověď

Dobrý den, vážení nadzemšťané!

jsem zděšen z nákupu u Vás
věřím, že okamžitě napravíte svou chybu a nebudeme se soudit k vůli 99,-Kč

Zbyněk Štefka

Alza dělá mrtvého brouka , nic nechápe nic nevidí, ani baner reklamy vlevo přes půl stránky doprava zdarma- při podmínkách, které byly samozřejmě splněny..

26.8.2021 08:22, před 3 lety

Spotřebitel číslo objednávky doplnil. Stížnost tedy přeřazujeme na společnost k vyjádření.

28.8.2021 12:33, před 3 lety

děkujeme za předání a posouzení.

Případ jsem prověřila a dle dostupných informací eviduji, že zákazníkovi byl vystaven dobropis na dopravné s nabídkou, zda si ho přeje proplatit či použít do nové objednávky. S touto zprávou ho včera kontaktovala kolegyně na jeho e-mail. Odpověď zatím neevidujeme, nicméně věřím, že je takto vše již v pořádku.

Děkuji a přeji krásný den, Dita, péče o zákazníky

30.8.2021 08:19, před 3 lety

Děkujeme společnosti za součinnost. Stížnost nyní přeřazujeme na spotřebitele a žádáme jej o potvrzení výše uvedeného stanoviska společnosti a případné uzavření stížnosti.

29.9.2021 17:42, před 3 lety

31.10.2021 16:41, před 3 lety