Dobrý den, stala se mi v Kauflandu stejná situace jako vloni. Kaufland v letáku inzeruje zboží, které vůbec není v prodejně v regálu. Už vloni inzerovali 12 letou whiskey, a za dobu trvání platného letáku nikdy nepřišla. To samé se opakuje letos. V letáku od 11. 12. 2014 pro Mělník je dárkové balení Jack Daniels - Tennessee whiskey za 539,-- Kč. Prodavačky mi samy říkaly, že to zboží vůbec nemusí přijít, ale že je potřeba se ptát každý den. Působí to na mě jako marketingový podvod na zákazníky. Napsala jsem jako vloni stížnost na Kaufland, ale předpokládám, že mi budou volat z infolinky a vysvětlovat naučené básničky zdůvodnění.
Jack Daniels - Tennesssee whiskey za 539,-- Kč
Každopádně dodat požadované zboží.
Pokud zboží k dispozici není a nebylo, mohlo by takové jednání naplnit i znaky tzv. vábivé obchodní praktiky, kterou se rozumí situace, kdy podnikatel nabízí ke koupi výrobky nebo služby za určitou cenu, aniž by zveřejnil důvody, na jejichž základě se může domnívat, že nebude sám nebo prostřednictvím jiného podnikatele schopen zajistit dodávku uvedených nebo rovnocenných výrobků nebo služeb za cenu platnou pro dané období a v přiměřeném množství vzhledem k povaze výrobku nebo služby, rozsahu reklamy a nabízené ceny. Je tedy možné podat podnět krajskému úřadu, který jednání prodávajícího vyhodnotí a za zjištěné porušení zákona o ochraně spotřebitele (klamavá reklama) může uložit prodávajícímu pokutu.
Spotřebitelka nám ke stížnosti sdělila, že jí Kaufland nakonec vyhověl a zboží bylo dodáno.