Dobry den, u CZC kupuji leta a byl jsem vzdy spokojen. Ted se mi po dvou tydnech oloupala deska 3D tiskarny. Pri prijmu pan do protokolu napsal :
"Závada: na tiskové ploše se po několika použití začaka odlepovat povrcová úprava tiskové plochy - v místech kde tiskárna tiskne. Čištěno dle návodu,pouze isopropylem. Zákazník by rád pouze výměnu tiskové plochy za novou, funkční. Stav: dodána skleněná plocha - na středu a v levém dolním rohu oprýskaná tiskovátextura povrchu" Prislo vyjadreni "Reklamace neuznána. Na toto se záruka nevztahuje. Jde o opotřebení materiálu. I přes ujištění spotřebitele, že zacházel s tiskovou deskou jak měl,nelze toto ověřit. Tento problém nemá vliv na funkčnost tiskárny", reagoval jsem "1. Jak muze dojit k prirozenemu opotrebeni povrvhoveho skla za dva
tydny ? Jak je potom predpokladana zivotnost vyrobku ?
2. To ze neco nedokaze overit preci neni moje vina a nelze to pouzit
jako duvod zamitnuti. Naopak si myslim, ze pokud bych neco spatneho s
deskou delal, nasly by se stopy, napriklad mechanicke poskozeni,
chemicke zmeny a podobne.
3. Jak muze nekdo, kdo pouziva titulu technik napsat, ze tento problem
nema vliv na funkcnost 3D tiskarny ? Po tomto poskozeni se filament
neprichytava k povrchu a tiskarna netiskne, coz je jeji jedina funkce.
Podle meho to vliv na funkcnost tedy ma.
4. Mam podezreni, ne jistotu, ze deska je vypoukla. Uchylkomer jsem si
poridil az po zadani reklamace, ale vzdy po vyrovnani desky na ctyry
rohy byl jeji prostredek trochu vyse. Sklenena deska, kterou jsem si
koupil jako docasnou nahradu toto chovani nevykazuje, proto si myslim
ze tyto odchylky nezpusobovala tiskarna sama, ale tato deska.". Dnes prislo strohe "Dobrý den,mrzí nás, že reklamace nebyla vyřešena dle Vašich představ.Jedná se však o vyjádření autorizovaného servisu.Rozporovat jej můžete znaleckým posudkem nebo se obrátit na instituce ochraňující spotřebitele.V případě přehodnocení stanoviska servisu ve Váš prospěch máte nárok na proplacení nákladů na zhotovení znaleckého posudku.
Děkujeme za pochopení." bez jakekoli reakce na me pripominky.
Jedna se o desku 3D tiskarny Creality CR10 V3 ( https://www.czc.cz/creality-3d-tiskarna-cr-10-v3/308019/produkt ), vyrobni cislo CR-10V3W202J0917088, koupeno 23.7.2021 reklamovano 10.8.
Chtel bych vymenit desku, opravit zrejme nepujde nebo by to bylo narocnesji nez seriova vyroba nove.
Pokud bylo zboží reklamováno v prvních 6 měsících od jeho převzetí, má se dle § 2161 odst. 2 občanského zákoníku za to, že věc byla vadná už při koupi. V případě soudního sporu by musel prodávající prokázat, že věc v době převzetí vadná nebyla.
Pokud prodávající reklamaci zamítá, má povinnost zamítnutí reklamace řádně odůvodnit. Odůvodnění zamítnutí reklamace by se mělo vztahovat k prokázání skutečnosti, že věc nebyla vadná při převzetí. Vzhledem k síle zákonné domněnky, uvedené v předchozím odstavci, nepovažujeme za prokázání opaku pouhé obecné tvrzení, je nutné zamítnutí přesvědčivě zdůvodnit (nejlépe odborným posudkem). Není-li zamítnutí reklamace řádně zdůvodněno a uplynula-li 30 denní lhůta pro vyřízení reklamace, má spotřebitel právo od smlouvy odstoupit, neboť jeho reklamace nebyla vyřízena včas (dle § 19 odst. 3 zákona o ochraně spotřebitele). Více informací je možné vyhledat na webové adrese www.dtest.cz/nejcastejsi-problemy/zamitl-vam-prodejce-reklamaci-zbozi-prevzateho-pred-mene-nez-6-mesici/
Společnost CZC.cz s.r.o. se rozhodla nevyužít možnosti mimosoudního řešení sporů a nadále je ochotna s nespokojenými zákazníky komunikovat pouze prostřednictvím svého zákaznického centra, oddělení reklamací, případně stížností. Co se týče dalšího řešení sporů se spotřebiteli, rozhodla se společnost spolupracovat pouze se službou mimosoudního řešení sporů při České obchodní inspekci (ADR ČOI). Služba Vašestížnosti.cz je založena na principu oboustranné dobrovolnosti, proto jsme nuceni stížnost uzavřít.