Dne 23.11.2020 jsem u této společnosti objednal a zaplatil kartou za zboží. K dnešnímu dni mi žádné zboží nedorazilo a společnost jen automaticky odpovídá prostřednictvím domény:
Vážený zákazníků,
nemusíte se vůbec obávat, že vám stále nedošla zásilka. Naší dodavatelé dělají vše pro to, aby měl každý zákazník zásilku doma co nejdříve. Ale z důvodu pandemie se některé zásilky mohou opozdit, ale dodány budou na 100%. Věříme že v průběhu několika dnů bude zásilka doručena a budete si moci užít zboží, které máte objednané. Moc se omlouváme za delší čekací dobu a věříme že to pochopíte.
Dne 17.5.2021 jsem požádal o odstoupení od smlouvy a na tento email mi už nebylo reagováno
Nano sprej
Odstoupení od smlouvy, vrácení peněz
Po uzavření smlouvy má prodávající povinnost dodat zboží. Pokud tak neučiní ve sjednaném termínu, ocitá se v prodlení. Pokud doba dodání nebyla sjednána, může spotřebitel požadovat dodání zboží ihned. Prodávající je poté povinen splnit bez zbytečného odkladu, nejpozději by mělo být plněno do 30 dní. Jestliže zboží nedodá, upozorní spotřebitel prodávajícího, že nedodal zboží včas a poskytne prodávajícímu přiměřenou lhůtu k dodání zboží (lze poskytnout i mlčky).
Pokud prodávající nedodá zboží ani ve lhůtě poskytnuté spotřebitelem, má spotřebitel nárok na odstoupení od smlouvy dle § 1978 občanského zákoníku a na vrácení zaplacené peněžní částky. Oznámí-li spotřebitel prodávajícímu, že mu určuje dodatečnou lhůtu k plnění a že mu ji již neprodlouží, platí, že marným uplynutím této lhůty od smlouvy odstoupil.
Odstoupením od smlouvy se smlouva ruší od počátku a strany si mají povinnost vrátit poskytnutá plnění. Spotřebiteli tedy odstoupením od smlouvy vzniká nárok na vrácení zaplacené částky.
Platil-li spotřebitel při nákupu přes internet platební kartou a obchodník nedodá objednané zboží, může spotřebitel využít bankovní nástroj zvaný chargeback. S jeho pomocí lze za určitých podmínek získat peníze zpět. V případě problému by měl spotřebitel co nejdříve kontaktovat svou banku s žádostí o provedení zpětné platby. Žádost je vhodné podpořit relevantními dokumenty, například kopií komunikace s obchodníkem atd.
Nepodaří-li se spor vyřešit smírnou cestou, má spotřebitel možnost obrátit se na mimosoudní řešení sporů při České obchodní inspekci. Více informací o mimosoudním řešení sporů je možné vyhledat na webové adrese www.adr.coi.cz
na doručení zásilky máme dle obchodních podmínek až 90 dnů. Pokud máte objednávku na více zboží dojde vám každý v jiné zásilce. Věříme že vám zboží dorazí co v nejkratším termínu. Děkujeme za trpělivost.