Dobry den dneska jsme byly nakupovat Tesco Eden.Našla sem tam prošlé vosí hnízda předala jsem to paní z pekárny,a ta po chvíli to vrátila zpět na pult kde byl vánoční stromeček a cukroví je toto vůbec možné??to se tak dela,doufam že se to už opakovat nebude.
Vosí hnízda čislo vyrobku 8595239123221
Moje rakce- miela to stahnout z prodeje,a ne to vratit zpet na prodejnu.
Je nutné rozlišovat mezi pojmy minimální trvanlivost a datum použitelnosti (označené slovy "Spotřebujte do"), kterým jsou označeny potraviny podléhající rychlé zkáze. Na trh je zakázáno uvádět potraviny s prošlým datem použitelnosti. Potraviny, které jsou označeny datem minimální trvanlivosti, mohou být po tomto datu uváděny na trh pouze tehdy, jsou-li takto označeny a jsou-li bezpečné. Potraviny s prošlým datem minimální trvanlivosti musí být prodávány odděleně.
Porušení výše uvedeného je správním deliktem, ze který může být dozorovým orgánem uložena pokuta. Správní delikty projednávají v prvním stupni inspektoráty Státní zemědělské a potravinářské inspekce.
Společnost Tesco Stores ČR a.s. nereagovala na naši výzvu k řešení stížnosti. Vzhledem k tomu, že je námi nabízené mimosoudní řešení sporů založeno na principu dobrovolnosti, bude stížnost pro nereakci subjektu uzavřena.