Podávám stížnost na shora jmenovanou firmu za neoprávněné účtování platby. Bez mého vědomí byla dne 20.8.2021 z mého mobilu 602433584 odeslána sms zpráva: VYCISTI 335987. Zastavit spam a reklamy na číslo 90309. Okamžitě mi byla u opearátora O2 účtována částka 99 Kč za sms. Z telefonního čísla 90309099 jsem obdržela potvrzení platby pro Silentium s odkazem, kde najdu své přihlašovací údaje. Nikde jsem se nepřihlásila a službu jsem neobjednávala. Na internetu jsem zjistila, že takto postižených lidí je více.
Domnívám se, že je naplněna skutková postata trestného činu neoprávněného obohacování těmito nekalými obchodními praktikami.
Okamžité zrušení služby a vrácení 99 Kč
Okamžité zrušení služby a vrácení 99 Kč
Pokud prodávající požaduje platbu za službu, kterou spotřebiteli dodal, ačkoli si ji spotřebitel neobjednal, mohly být naplněny znaky agresivní obchodní praktiky, jež patří mezi zakázané nekalé obchodní praktiky podle zákona o ochraně spotřebitele. Spotřebitel by v takovém případě mohl žádat náhradu škody, která mu vznikla v souvislosti s porušením zákonné povinnosti ze strany prodávajícího.
Užitečné informace nalezne spotřebitel taktéž na webové adrese: http://www.platmobilem.cz/pro-verejnost/reklamace-sluzeb-hrazenych-pres-plat-mobilem.