Dne 31.5.2021 jsem koupila šaty na zip s kapucí v prodejně Moda Moretti MoMo, Hlavní třída 103, Ostrava - Poruba. Šaty jsem nenosila ani neprala,v lemu kapuce v látce na jsem objevila dírku. Než jsem zboží šla reklamovat, poradila jsem se se švadlenou v krejčovství a ta mi řekla, že se jedná o oblečení horší jakosti (materiál i ušití) a že vadu nelze opravit a že pokud se spraví, oprava bude viditelná a že v prodejně mám rozhodně žádat vrácení peněz. Dne 15. 6. 2021 jsem šaty v prodejně Poštovní 9 Ostrava, reklamovala u paní vedoucí Moretti. Mnou navrhovaný způsob reklamace byl vrácení peněz. Sdělila mi pak, že mě o výsledku reklamace budete informovat již za týden. Ale nakonec mi napsala SMS, že mé reklamace je vyřízena, až úplně ten poslední 30.den, tedy 15.7.2021. Do prodejny jsem se dostavila následující den 16.7.2021 a prodávající mne informovala, že má reklamace byla vyřízena spravením. Spravovaná místa jsem si prohlédla a prodávající jsem sdělila, že nesouhlasím se způsobem vyřízení mé reklamace a že mou reklamaci nepovažuji za vyřízenou. Reklamaci jsem tedy zatím nepodepsala a nepřebrala. Prodávající v prodejně mi řekla, že reklamaci mám řešit s paní vedoucí Moretti, proto jsem ji napsala email s mým nesouhlasem se způsobem vyřízení reklamace a že se nejedná se o řádné vyřízení reklamace. Majitel firmy pan Jiří Švrdlík mi odepsal, že podle jeho a odborného názoru v mém případě postupovali v souladu s platnými zákony a postupy z nich vycházející. Proto nadále trvají na postupu při řešení mé reklamace. 9.8.2021 jsem si v prodejně šaty vyzvedla a do reklamačního listu (originálu i do kopie) jsem napsala, že nesouhlasím se způsobem vyřízení reklamace. Prodavačka mi do reklamačního listu napsala jen datum vyzvednutí reklamace, ale nechtěla dopsat způsob a datum vyřízení reklamace. Dopsala mi to tam až jsem telefonicky paní vedoucí řekla, že tyto údaje by v reklamačním protokolu měly být. Šaty v tomto stavu rozhodně nosit nechci a nejsem spokojená s jednáním firmy Moda Moretti.
Je zřejmé, že v místě opravy se spravením kapuce musela zmenšit o lem a tímto se změnil výrobek, velikost i střih kapuce. Nitě se uvolňují, nekvalitní šití. Proto s touto opravou nesouhlasím
Zelenošedé šaty
Vrácení peněz
Ačkoliv se jedná o jiné zboží, lze přiměřeně využít hodnocení uvedené u stížnosti ID 52566.