Dne 31.5.2021 jsem koupila lněné šaty v prodejně Moda Moretti MoMo, Hlavní třída 103, Ostrava - Poruba. Šaty jsem nenosila. Po jemném vyprání a jemném vyždímání dle štítku, pustily nitky v látce na třech místech na předním díle, v jednom místě se udělala i dírka. Na zadním díle také pustily nitky v látce . Než jsem zboží šla reklamovat, poradila jsem se se švadlenou v krejčovství a ta mi řekla, že se jedná o oblečení horší jakosti (materiál, střih i ušití) a že vadu nelze opravit a že pokud se spraví, oprava bude viditelná a že v prodejně mám rozhodně žádat vrácení peněz. Dne 17. 6. 2021 jsem šaty reklamovala v prodejně Poštovní 9 Ostrava. Mnou navrhovaný způsob reklamace byl vrácení peněz. 15.7.2021 mi paní vedoucí Moretti napsala SMS, že má reklamace je vyřízena. Do prodejny jsem se dostavila následující den 16.7.2021 a prodávající mne informovala, že má reklamace byla vyřízena spravením. Spravovaná místa jsem si prohlédla a prodávající jsem oznámila, že nesouhlasím se způsobem vyřízení mé reklamace a že mou reklamaci nepovažuji za vyřízenou. Reklamaci jsem tedy zatím nepodepsala a nepřebrala. Prodávající v prodejně mi řekla, že reklamaci mám řešit s paní vedoucí Moretti, proto jsem ji napsala email s mým nesouhlasem se způsobem vyřízení reklamace a že se nejedná se o řádné vyřízení reklamace. Majitel firmy pan Jiří Švrdlík mi odepsal, že podle jeho a odborného názoru v mém případě postupovali v souladu s platnými zákony a postupy z nich vycházející. Proto nadále trvají na postupu při řešení mé reklamace. 9.8.2021 jsem si v prodejně šaty vyzvedla a do reklamačního listu (originálu i do kopie) jsem napsala, že nesouhlasím se způsobem vyřízení reklamace. Prodavačka mi do reklamačního listu napsala jen datum vyzvednutí reklamace, ale nechtěla dopsat způsob a datum vyřízení reklamace. Dopsala mi to tam až jsem telefonicky paní vedoucí řekla, že tyto údaje by v reklamačním protokolu měly být. Šaty v tomto stavu rozhodně nosit nechci a nejsem spokojená s jednáním firmy Moda Moretti.
Je zřejmé, že během opravy uvolněné nitky v nekvalitní látce byly svázány a byly tak vytvořeny uzlíky. Dírka na předním díle v látce zůstala. S tímto spravením nesouhlasím, protože jde o vadu materiálu a zauzlení nitek a nechání dírky není řádné vyřízení reklamace.
Šaty, barva khaki, 100 % len
Vrácení peněz
Ačkoliv se jedná o jiné zboží, lze přiměřeně využít hodnocení uvedené u stížnosti ID 52566.