Mail odoslany firme VSP DATA pánovi Zítkovy : Vo vašej firme VSP DATA som mal reklamovaný mobil 4x, z toho 3x ste mi reklamáciu neuznali aj keď ste mi mobil opravili. Na štvrtý pokus ste mi v mobile vymenili základnú dosku čo bolo fajn . Lenže teraz sa vada mobilu prejavila zase. Po piaty krát sa mi mobil pokazil opäť. Dňa 17.8.2021 som ho zase odniesol reklamovať do predajne O2. Podotýkam, že stále s tou istou chybou – mobil sa sám vypne a už sa nedá zapnúť, nereaguje ani keď ho dám do nabíjačky. Keďže ste mi 3x neuznali reklamáciu, nemôžem žiadať od O2 predajne nový mobil. Žiadam o preverenie postupu zamestnancov .Ďakujem za Váš čas a pomoc.
Pán Zítek potvrdil prijatie mailu s tým že mi da vedieť ako dopadla moja sťažnosť. Do dnešného dna mi nedošlo vyjadrenie. Mobil už mám dávno doma s neuznanou ďalšou reklamáciou. Tak taký to je prístup VSP DATA .
Martin
Vyjadrenie ako dopadla moja sťažnosť.
V případě uvedeném spotřebitelem došlo sice k formálnímu neuznání reklamace, nicméně podnikatel svým chováním (opravou) reklamaci fakticky uznal. Z tohoto důvodu se domníváme, že se jedná o opětovný výskyt vady věci.
Pokud zboží nelze řádně používat v důsledku opakovaného výskytu vady po opravě nebo má-li zboží větší počet vad, pak má kupující právo na dodání nové věci bez vad, výměnu součásti věci, jakož i na odstoupení od kupní smlouvy.
O větší počet vad se jedná v případě, kdy se na zboží vyskytují alespoň tři vady současně, přičemž každá z nich musí bránit řádnému užívání věci, nebo pokud se na zboží postupně vyskytnou čtyři různé odstranitelné vady. O opětovném vyskytnutí vady po opravě mluvíme tehdy, jestliže se na zboží objeví stejná vada, která byla v rámci uznané reklamace již dvakrát opravována. Při třetí reklamaci stejné vady lze tedy vznést nárok na odstoupení. Ale i v tomto případě se jedná o reklamační řízení a prodávající může oprávněnost reklamace posoudit, vyžaduje-li to povaha vady. Charakterem stejné vady se zabýval Nejvyšší soud (sp. zn. 33 Cdo 2979/2012). Dle jeho rozhodnutí lze o stejné vadě hovořit za situace, kdy se vada projevuje stejně ve vlastnostech věci.
Domníváme se tedy, že má spotřebitel právo na odstoupení od smlouvy z výše uvedeného důvodu.
Zdravim,
popravde se mi ani v komunikaci ani v zakazkove dbF nepodarilo toto RMA identifikovat. Mohl bych zakaznika poprosit o upresneni zakazky, pripadne IMEI telefonu primo na zitek@vspdata.cz k provereni?
Dekuji a zdravim Jindra Zitek
Opätovne Vám v prílohe zasielam reklamačný protokol pre identifikáciu reklamácie .Pre vyjadrenie v : https://www.vasestiznosti.cz/stiznost/52953/neuznana-reklamace
S pozdravom Martin
Dle zakaznika od minule reklamace pristroj pracuje v poradku, pokud v budoucnu problem, ozve se. Hezky den Jindra Zitek
Od posledné reklamácie mobil pracuje správne.Martin
To jsme radi, kdyby neco, ozvete se , klidne i primo na zitek@vspdata.cz. Hezky vikend Jindra Zitek
S ohledem na výše uvedená vyjádření stížnost uzavíráme s dosažením dohody. Děkujeme stranám za součinnost.