Dobrý den, objednala jsem si plavky ale bohužel jsem dostala jiné.Objednávku jsem na svoje náklady poslala zpět a bylo mě vráceny pouze peníze jen za produkt ale peníze zpět za poštovné při objednání a zpětné zaslaní žádné.Prodejce jsem kontaktovala jak telefonicky tak i sms a email ale bohužel žádná reakce.Děkuji
Plavky
Vracení peněz za poštovné které bylo účtované při objednání a zpětné poštovné prodejci.
Dle ustanovení § 1924 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, je možné požadovat po prodávajícím účelně vynaložené náklady nutné k uplatnění práv z vadného plnění (reklamace), byla-li reklamace uznána jako oprávněná. Mezi tyto náklady patří i poštovné (k zaslání reklamovaného zboží prodejci).
Co se týče prvně zaplaceného poštovného od prodejce ke spotřebiteli, pak má spotřebitel nárok na jeho vrácení také. Takto zaplacené poštovné lze totiž vyložit jako škodu, kterou prodávající způsobil kupujícímu porušením své zákonné povinnosti (tedy tím, že dodal vadné zboží). Uznáním reklamace potom prodávající své pochybení uznal a kupujícímu tak vznikl nárok na náhradu škody dle ustanovení § 2913 občanského zákoníku.