Dobrý den, dne 6. 4. 2021 jsem objednala dvoje plavky, viz objednávka níže. Došly mi pouze jedny. Objednáno bylo od společnosti FashionFashion.
Zásilka měla jít jako balík do ruky. Podle čísla zásilky byla zásilka také dodána. Sice si nepamatuji, zda jsem skutečně v červnu zásilku pod tímto přebírala, ale vím jistě, že to nebyla zásilka s touto objednávkou. Ty jedny plavky byly pouze v igelitové obálce a vhozené ve schránce a na to mám svědky. Tudíž by zásilka ani nemohla vážit téměř půl kilogramu.
Pošta mi bohužel nesdělí, kdo zásilku podepsal a já díky tomu nemám jak dokázat, že jsem objednávku neobdržela celou. Obchod jsem kontaktovala a ten mi sdělil, že objednávka byla stornována a peníze mi budou zaslány zpět. Doposud nepřišly. Nevím co s tím. Částka za nedodané plavky je 399,- Kč.
Snad mi pomůžete. Velice děkuji a jsem s pozdravem Rejdová
Moje objednávky
Objednávka č. 41838229
Datum objednávky: 6.4.2021 13:56
Vaše objednávka byla zaslána přes doručovací společnost. Sledovací číslo zásilky je DR3361369917M.
Kód produktu: 32777380311/CER 1 ks 399 Kč 0 % 399 Kč Česká Pošta 0 Kč 0 % 0 Kč
Vrácení peněz.
Pokud má spotřebitelka na základě smluvního nebo zákonného titulu nárok na vrácení peněz, měla by jí je společnost neprodleně vydat. V opačném případě by totiž zadržovala peníze spotřebitele bez právního důvodu a mohla by se tím dopustit bezdůvodného obohacení. Kdo se bezdůvodně obohatil, je povinen získaný majetkový prospěch vrátit ochuzenému bezprostředně po výzvě. Pokud tak neučiní, ocitá se v prodlení a ochuzený má možnost navíc požadovat zákonný úrok z prodlení.
Nepodaří-li se spor vyřešit smírnou cestou, má spotřebitelka možnost obrátit se na mimosoudní řešení sporů při České obchodní inspekci. Tato služba je bezplatná. Odkaz na podání návrhu na zahájení mimosoudního řešení sporů je možné vyhledat na webové adrese https://www.coi.cz/informace-o-adr/.