Překopíruji první email, ve kterém je vše patrné.
28. 09. 2021 10:06
Předmět: UPC v dome Ve Vrchu 292/4, Praha Liben
Dobry den,
prosim potrebovala bych co nejrychleji vyresit problem- nove jsem se nastehovala do bytu, ktery jsem koupila na adrese 292/4-byt c.3.
Od Svj mi bylo sdeleno ze antena na dome je, ovsem jedna se o antenu kterou spravuje UPC a tedy vsichni majitele ji mohou po zapojeni TV do TV zasuvky ve svem byte vyuzivat jako kdyby se jednalo o klasickou antenu. Bylo mi sdeleno, ze takto to funguje bez settoboxu i presto ze TV nepodporuje dbv t2, staci pouze TV zapojit do zasuvky TV v byte a TV se zakladnimi programy funguje.
Zkousela jsem svou TV zapojit jak se settoboxem tak bez nej a nenaladim ani zakladni programy. Vsem ostatnim to ale funguje a nevim kde je problem. Dle puvodni majitelky by melo byt vse v poradku s tim, ze ona TV nepouzivala, nicmene v dome probihala rekomstrukce a je mozne, ze doslo k nejakemu poslozeni kabelaze do me jednotky.
Bylo by mozne prosim tento problem nejakym zpusobem vyresit? Vracim se z dovolene 29.9. , 1.10. bych mohla byt doma od 17 hod.
Prosim o zajisteni opravy technikem co nejrychleji, jsem trochu rozhozena, ze ostatnim vse funguje a pouze u mne je problem.
Dekuji
Lenka Rabova
-----------------
Můj dnešní poslední email shrnuje vše:
13:58 (před 14 minutami)
komu: Back, Miroslav
jak jsem Vám řekla do telefonu - tak bych velice ráda zopakovala i písemně - že požadavek byl způsobem, který uvádíte řešen hned na začátku v prvním kroce.
1) Vaši společnost jsem oslovila emailem dne 28.9.2021, už v tomto emailu jsem uvedla termíny, kdy by mohl technik dorazit a jednotku prohlédnout.
2) Na tento email jste mi odpověděli 30.9.2021, že požadujete dodat dokumenty.
3) Odpověděla jsem v tentýž den, že podklady nevlastním, vzhledem k tomu, že nejsem předsedou SVJ.
4) Od předsedy jsem si vyžádala Souhlas, který je podepsaný v souvislosti s mým problém a zaslala Vám ho 30.9.2021.
5) 5.10.2021 jsem doplnila další požadavky - čili kontaktní osoby na pana Ludmu a znovu Vás vybídla k potvrzení termínu kontroly., mezi tím pan Ludma byl zkontaktován technikem, o čemž jsem já nevěděla a technik domluvil s panem Ludmou kontrolu u nás v domě, pan Ludma urgoval, abyste mne o tomto termínu rovněž kontaktovali, poskytl Vám na mne kontaktní údaje, ale nikdo mě nekontaktoval a tak technik přijel pouze po domluvě s panem Ludmou
6) na tuto zprávu jste odpověděli až 13.10.2021
7) já odpovídám ihned 13.10. že i přesto, že jste mi volali tak mne nikdo s termínem nekontaktoval
8) znovu odpovídám 14.10. jelikož z Vaší strany nepřišla reakce
9) 14.10. píši další email, kde uvádím, že do domu přišel technik, který udělal kontrolu pouze ve společných částech domu, ovšem předem mi nevolal, abych s termínem počítala, že udělá kontrolu i v mé jednotce, žádala jsem tedy znovu o nový termín, pro kontrolu uvnitř mé jednotky
10) Vy mi odepisujete až 22.10.2021 - že informaci prověříte
11) reaguji 25.10., že stále čekám na info po ověření, že mě nikdo nekontaktuje, stále žádám o termín a kontakt na nadřízeného
12) reagujete 25.10. - že Vám kolegové můj požadavek vrátili, protože neřešíte STA
13) reaguji 25.10. - že nežádám řešit STA, ale prověřit, zda je kabel správně dotaže v mé jednotce pro to, abych mohla dle podepsaného souhlasu využívat základní programy, jako všichni ostatní majitelé jednotek
14) znovu píši 25.10. a urguji řešení - a navrhuji, že si zaplatím svého technika a vše přeúčtuji k proplacení UPC
Mezi všemi těmito emaily samozřejmě bylo několik telefonátů, dovolím si říct, že jejich počet překročil číslo 10.
Přijde Vám toto normální? Abyste mi po celé této anabázi napsali text viz níže a posunuli celou debatu úplně na začátek?
Znovu žádám kontakt na vedení společnost a znovu uvádím, že dnes budu v 18:00 hod doma a očekávat technika UPC.
Pana Ludmu dávám do kopie emailu, aby se mohl také podivovat, jak řeší Vaše společnost tak banální problém. Možná by bylo vhodné dát celou tuhle situaci do tisku, zasmálo by se možná i více lidí.
Lenka Rabová
Využívání základní programů na základě uzavřeného souhlasu
Žádost o kontrolu technikem ze strany UPC v mé bytové jednotce, abych mohla využívat službu na kterou mám právo.
Nebylo-li možné službu využít ve sjednané kvalitě nebo ji bylo možné využít jen částečně, kvůli závadě na straně společnosti, je společnost povinna zajistit odstranění závady a přiměřeně snížit cenu nebo po dohodě se zákazníkem zajistit poskytnutí služby náhradním způsobem.
Spotřebitel by měl v souladu s § 64 odst. 7 zákona o elektronických komunikacích službu u společnosti reklamovat a žádat nápravu (požadovat přiměřené snížení ceny nebo zajištění služby náhradním způsobem). Způsob uplatnění reklamace za poskytnuté služby, včetně údajů o tom, kde a v jakých lhůtách lze reklamaci uplatnit, je povinnou součástí smlouvy uzavřené mezi zákazníkem a společností.
V případě, že společnost reklamaci zamítne nebo uplyne lhůta pro její vyřízení, může se spotřebitel do jednoho měsíce ode dne doručení vyřízení reklamace (nebo uplynutí lhůty pro její vyřízení) obrátit na Český telekomunikační úřad s námitkou proti vyřízení reklamace (vzorový formulář je možné vyhledat na webové adrese www.dtest.cz/clanek-3295/namitka-k-ceskemu-telekomunikacnimu-uradu-proti-vyrizeni-reklamace-sluzby-elektronickych-komunikaci). Řízení je zpoplatněno (100,- Kč) a pracovníci Českého telekomunikačního úřadu na základě dodaných podkladů rozhodnou, zda společnost postupovala správně, či ne.
Dobrý den, paní Rabová, je mi líto, pokud došlo k nedorozumění. Abychom se na to mohli podívat, napište nám prosím na poradime@vodafone.com. V e-mailu uveďte číslo Vaší smlouvy (variabilní symbol z Vyúčtování) a popište situaci. Nebo poštou: Vodafone Czech Republic a.s., Reklamační oddělení, náměstí Junkových 2, 155 00 Praha 5. Děkuji za pochopení. Přeji Vám pěkný den. Lenka Pilná Péče o zákazníky
nevím, zda si ze mne děláte srandu, ale vše Vámi žádané jsem již několikrát zasílala a i telefonicky potvrzovala. Kompletní podklady u mne už máte. Poslední číslo, pod kterým celou záležitost řeším s Vaší společností, jelikož doposud nemám problém vyřešený je " Zpráva od Vodafonu č. 897952".
Lenka Rabová
Stížnost přeřazujeme na společnost, aby mohla uvést, jak spor se spotřebitelkou vyřešila.
Děkujeme stranám za součinnost.
Dobrý den, paní Rabová, daná záležitost mě velmi mrzí. Prostřednictvím stránek třetích stran nemůžeme řešit konkrétní požadavky zákazníků. Ze stejného důvodu nemám k Vaší stížnosti žádné informace, proto jsem Vám nabídla, abyste nás ohledně vyřešení situace kontaktoval/a na e-mailové adrese poradime@vodafone.com nebo poštou: Vodafone Czech Republic a.s., Reklamační oddělení, náměstí Junkových 2, 155 00 Praha 5. Děkuji za pochopení. Přeji Vám pěkný den. Lenka Pilná Péče o zákazníky