Westerfield Int. AG

#5358Platba

29 dnů 23 hodin

22.12.2014, před 10 lety

Dagmar Stejskalová

Dobrý den, dne 20.11.2014 jsem uhradila na základě upomínky částku 208,00 Kč, předepsanou k úhradě. Upomínka ze dne vystavení fa. 2014.11.12, č.fa 3370012, zákaznické číslo 116776.

Nyní jsem obdržela další upomínku, datum vystavení fa.2014.12.15, číslo fa.3852662, na stejné zákaznické číslo a to ve výši 407,00 Kč.
V okénku Podrobnosti je uvedeno : na jedné fa. Mystigue Regular, na druhé Mystigue Starter. Bylo mi zasláno jedno zboží a to žiletky. Žádám Vás o vysvětlení.
Fotokopii obou fa - upomínek Vám posílám obyčejně poštou.

Stejskalová Dagmar , zákaznické číslo 116776.

Žádám o vysvětlení a písemné potvrzení, že vůči Vaší společnosti nemám žádné závazky.

21.1.2015 11:03, před 10 lety

Pokud by společnost chtěla vymáhat předmětnou částku, musela by v soudním řízení prokázat právní titul (tedy objednávku) a skutečnost, že zboží spotřebiteli dodala.

Společnost zavazuje spotřebitele ve svých podmínkách k dalšímu odběru zboží. Záleží tedy, zda se všeobecné obchodní podmínky staly součástí smlouvy a zda je tato koncepce vůbec možná. Část obsahu smlouvy sice lze určit odkazem na obchodní podmínky, ale tyto podmínky musí být stranám známy nebo musí být k nabídce připojeny. Dle našeho názoru však nelze spotřebitele automaticky zavázat k dalšímu odběru, pokud není mezi subjekty ujednán předmět koupě a cena.

Vzhledem k tomu, že společnost uplatňuje tyto obchodní podmínky, doporučujeme spotřebitelce, aby z důvodu předběžné opatrnosti společnosti zaslala doporučený dopis, ve kterém společnost vyzve ke zdržení zasílání dalších zásilek a pokud byl dán souhlas se zpracováním osobních údajů, lze tento souhlas odejmout. Pokud nebyla dodána zásilka, které je spotřebiteli účtována, je vhodné tuto skutečnost v dopise namítnout. Zásilku doporučujeme zaslat s dodejkou a uschovat si kopii dopisu.

Společnost se nám bohužel nepodařilo kontaktovat. Stížnost jsme z tohoto důvodu nuceni uzavřít. Má-li spotřebitel další otázky týkající se doporučení vhodného postupu, může kontaktovat naši poradenskou linku na telefonním čísle 299 149 009.