CZC.cz s.r.o.

#53591Prodej pouziteho zbozi jako nove + nekompletni objednavka

3 měsíce 25 dnů 1 hodina

06.11.2021, před 3 lety

Martin Liprt

Psal jsem stiznost do CZC formulare, ze jsem dostal pouzite zbozi (klavesnici), kde byl uvnitr cerny cizi vlas, coz bylo velmi nechutne a nejhorsi, ze ja si objednaval nove zbozi, rozbalene nebo pouzite si nikdy neobejdnavam, navic na te klavesnici (CZC klavesnice, jejich vlastni znacka) nefungovala klavesa 'b', vratil jsem zbozi ve 14 denni lhute o odstoupeni smlouvy, nastesti jsem dostal penize zpet, ale nedostal jsem vysvetleni proc prodavaji pouzite zbozi jako nove, to neni prece legalni

dalsi stiznost byla, ze k objednane zidli jsem nedostal polstare co jsou uvadene v popisu produktu, zadal jsem o napravu, ale take bez reakce, nechci reklamovat celou zidli kvuli chybejicim polstarkum, navic zidle mi prisla v otlacenem stavu..

CZC.Gaming Halfling, herní klávesnice, Kailh Red, CZ CZC.Gaming Halfling, CZC.Gaming Fortress, herní židle, černá/červená CZC.Gaming Fortress

vysvetlit proc prodavaji zanovni zbozi jako nove bez upozorneni + dodat mi k zidli co jsem nedostal.

8.11.2021 12:44, před 3 lety

Ke klávesnici:
Jestliže zboží neodpovídá objednávce, je možné jej reklamovat. V tomto případě by bylo dle našeho názoru nejvhodnějším nárokem z uznané reklamace dodání nového zboží bez vad.

Nicméně jak uvádí spotřebitel, u smluv uzavíraných distančním způsobem je možné odstoupit ve 14denní lhůtě bez udání důvodu (avšak je vhodné vrátit zboží nepoškozené, aby prodávající nemohl ponížit částku, kterou vrátí spotřebiteli; jestliže zboží dorazí poškozené, je pro spotřebitele zpravidla lepší uplatnění reklamace).

Zboží by mělo odpovídat popisu prodávajícího. Jestliže prodávající zboží uvádí jako nové a přitom je použité, jedná se o vadné označení zboží. Kontrolním orgánem v této oblasti je Česká obchodní inspekce.

K židli a polštářkům:
Stejně jako v prvním případě je možné uplatnit reklamaci (opět zboží neodpovídá objednávce). Prodávající by měl dodat zbylou část objednávky, nicméně lze se spotřebitelem dohodnout například přiměřenou slevu (pokud by polštáře již nebyly a kupující si chtěl židli přesto nechat).

9.12.2021 09:07, před 3 lety

3.3.2022 16:14, před 3 lety