Silentium

#53651Neoprávněně naúčtovaný poplatek

09.11.2021, před 3 lety

Ernestina Štellová

Podávám stížnost na shora jmenovanou firmu za neoprávněné účtování platby. Bez mého vědomí byla dne 9.11.2021 z mého mobilu odeslána sms zpráva: VYCISTI 264139. Zastavit spam a reklamy na číslo 90309. Z telefonního čísla 90309099 jsem obdržela potvrzení platby pro Silentium s odkazem, kde najdu své přihlašovací údaje. Nikde jsem se nepřihlásila a službu jsem neobjednávala. Na internetu jsem zjistila, že takto postižených lidí je spousta. Na stránkách Silentia je odkaz, že pokud s jejich postupem nesouhlasím, mohu napsat na adresu contact@silentium.app a uvedená částka mi bude vrácena. Toto jsem dnešního dne učinila a přišla odpověď: Píšeme vám, abychom vás informovali, že skupina, kterou jste se pokusili kontaktovat (kontaktovat), možná neexistuje nebo možná nemáte oprávnění k odesílání zpráv do skupiny. Několik dalších podrobností o tom, proč jste nemohli zveřejňovat:

* Možná jste nesprávně napsali nebo naformátovali název skupiny.
* Vlastník skupiny mohl tuto skupinu odstranit.
* Možná se budete muset připojit ke skupině, než získáte povolení k přidávání příspěvků.
* Tato skupina nemusí být otevřena pro příspěvky.

Máte-li dotazy týkající se této nebo jiné skupiny Google, navštivte centrum nápovědy na adrese https://support.google.com/…838.

Dík,

administrátoři aplikace silentium

Domnívám se, že je naplněna skutková podstata trestného činu neoprávněného obohacování těmito nekalými obchodními praktiky.

Okamžité zrušení služby a vrácení platby

10.11.2021 12:02, před 3 lety

Pokud prodávající požaduje platbu za službu, kterou spotřebiteli dodal, ačkoli si ji spotřebitel neobjednal, mohly být naplněny znaky agresivní obchodní praktiky, jež patří mezi zakázané nekalé obchodní praktiky podle zákona o ochraně spotřebitele. Spotřebitel by v takovém případě mohl žádat náhradu škody, která mu vznikla v souvislosti s porušením zákonné povinnosti ze strany prodávajícího.

Užitečné informace nalezne spotřebitel taktéž na webové adrese: http://www.platmobilem.cz/pro-verejnost/reklamace-sluzeb-hrazenych-pres-plat-mobilem

27.1.2022 13:13, před 3 lety

29.3.2022 14:47, před 3 lety