Objednali jsme si 2.11.2014 a zaplatili 3.11.2014 na www.vyprodejcen.cz dvoje sluchatka v cene 1050Kč. Zboží do dnešního dne nedorazilo. Mobil pan Sivák nebere a na poslední email odepsal, že zboží odeslal, ale neodeslal a již nereaguje.
Děkuji za pomoc. Již jsme dali podnět na ČOI a manželka půjde podat trestní oznámení.
Martin Kořínek
sluchátka Beats by Dr. Dre Studio
Vrácené finane, nebo zaslané zboží ve 100procentním stavu.
V případě, že zboží nebylo v rámci uzavřené kupní smlouvy dodáno, má kupující právo dle § 1978 občanského zákoníku od smlouvy odstoupit z důvodu prodlení - nedodání zboží ve sjednané lhůtě, ani ve lhůtě dodatečně stanovené. Pokud tak již kupující učinil, má právo na vrácení peněz. Lhůtu pro vrácení peněz je třeba v odstoupení určit. V případě, že prodávající nevrátí spotřebiteli finanční prostředky ve stanovené lhůtě, je možné prodávajícího vyzvat k plnění tzv. předžalobní výzvou dle § 142a občanského soudního řádu. Pokud podnikatel již nekomunikuje, doporučujeme vést komunikaci písemně.
Pokud by bylo obdobné jednání běžnou praktikou prodejce, doporučujeme podání trestního oznámení pro trestný čin podvodu.
Podnikatel byl o podané stížnosti informován, bohužel však doposud neprojevil zájem na stížnost reagovat. Vzhledem k tomu, že služba VašeStížnosti.cz funguje na principu dobrovolnosti, jsme nuceni stížnost uzavřít. Případný spor tak může být řešen pouze v občanskoprávním řízení.