V sobotu (13.11.2021) zakoupil jsem si u Vás na Stodůlkách skříň a postel s tím, že potřebuju urgentně a vybíral jsem z toho co je skladem. Bohužel v tom spěchu jsem uvedl špatné velikosti. Když jsem poté byl na pobočce v pondělí (15.11.2021) bylo mi řečeno, že bych musel zaplatit storno poplatek (za vzniklé náklad) ve výši 35%. Přijde mi tedy opravu nesmyslné si účtovat 35% když, žádné náklady nevznikli. Je to akorát okrádání zákazníka. Před týdnem jsem kupoval u Vás kuchyň za 200+ tisíc, a všechno bylo v pořádku. Potřebuju i spousta dalších věci do nového domu, ale tě určíte od Sconta nebudou. Děláte si tímto špatné jméno. Nedoporučují!
Děkuji,
Stepan Manko
Žádám o vrácení peněz v plné výši a bez storno poplatku.
Protože se v uvedeném případě jedná o osobní prodej, nelze uplatnit zákonné odstoupení od smlouvy ve jako je tomu u distančního prodeje. Nicméně je možné od smlouvy odstoupit (případně ji vypovědět) na základě smluvních podmínek.
V obchodních podmínkách společnosti (dostupných zde: https://www.sconto.cz/obchodni-podminky), konkrétně v části VI. bodě 1. prodávající uvádí, že je možné od smlouvy odstoupit jen v případě, že si to kupující s prodávajícím ujedná. Předpokládáme tedy, že k takovému ujednání došlo a také předpokládáme, že součástí ujednání byl i storno poplatek ve výši 35 %. Domníváme se ale, že je takové ujednání o storno poplatku nepřiměřené, neboť je tato částka procentuálně vysoká. K nepřiměřeným ujednáním se podle § 1815 občanského zákoníku nepřihlíží, pokud se platnosti takového ujednání spotřebitel nedomáhá. V tomto případě tomu tak nebude a k ujednání o storno poplatku se tedy nepřihlédne.
Vážený pane Manko,
v našem systému vidím celkem tři Vámi uzavřené smlouvy, jedna je smlouva na kuchyni, další je smlouva č. 6631702, která je na Vaši žádost stornována a celá částka z této smlouvy je převedena na novou smlouvu č. 6644074, kde jste si vybral jiné zboží. Nikde tedy nevidím odpočet Vámi zmíněného stornopoplatku.
Co se týká stornopoplatku v této výši, přistupujeme k němu zpravidla jsem v případech stornováni smlouvy, kde je zboží vyrobené na zakázku nebo v případech, kdy je vrácené zboží výrazně poškozené, rozbalené atp. a jeho prodej dále je tedy problematický nebo již zcela nemožný - tvoří se nám tedy "náklad" ve formě ušlého zisku.
S pozdravem,
J. Hušek, SCONTO NÁBYTEK, s.r.o.
Vážený pane Hušek,
Ano, vidíte tři uzavřené smlouvy, protože jak jsem psal kupoval jsem kuchyň za 200 tisíc (přičemž tam taky došlo k potíže z vaší viny, ale resit mam já), a pak skříň a postel, kterou chtěl vrátit, ale kvůli tomu ze storno poplatkem chtěli jste mi okrást, já jsem jenom "vyměnil" skříň a postel na další zboží v stejné hodnotě.
váš komentář:
> Co se týká stornopoplatku v této výši, přistupujeme k němu zpravidla jsem v případech stornování smlouvy, kde je zboží vyrobené na zakázku nebo v případech, kdy je vrácené zboží výrazně poškozené, rozbalené atp. a jeho prodej dále je tedy problematický nebo již zcela nemožný – tvoří se nám tedy "náklad" ve formě ušlého zisku.
netyká se mého případu žádným způsobem, vypadá že jste vůbec nečetl na co jsem se stěžoval a vůbec to vás nezajímá. Hrozne chovaní s klientem! Nedoporučuji!
Vážený pane Manko,
ve své zprávě jsem pouze konstatoval fakta, která mám k dispozici. Pokud to bylo tak, že nové zboží jste si vybíral z nějakého "donucení" a původní jste vrátil nepoškozené a nejednalo se o zboží na objednávku (ze stornované smlouvy to bohužel nevyčtu), určitě není problém, abychom Vám vrátili peníze.
Co se týká zmíněných problémů u kuchyně - s kým jste to řešil??? Pokud byly u kuchyně nějaké problémy, je potřeba nás o tom informovat ideálně podáním reklamace. Ověřoval jsem i toto Vaše sdělení teď telefonicky u montážníků, kteří mi sdělili, že montáž byla v pořádku, neměl jste žádné výtky, jen jste ještě neměl myčku, kterou jste si, stejně jako další spotřebiče zakoupil mimo SCONTO a myčku Vám jedou dnes domontovat.
Děkuji za pochopení.
J. Hušek, SCONTO NÁBYTEK, s.r.o.