Dnešním dnem tj. 25.11.2021 mi přišly v jedné obálce žiletky a hned ve druhé obálce upomínka, s poplatkem za prodlení 59,-Kč. Neskutečné, jak mohu mít upomínku ve stejný den jako mám dodané zboží?
Ruším veškeré zboží, které jsem od Vás odebírala.
Společnost Westerfield Int. AG od srpna 2017 využívá pro prodej rovněž společnost Mylando AG, CH-130.3.016.592-8, se sídlem Staldenbachstrasse 30, 8808 Pfäffikon SZ, Švýcarsko. Společnost Mylando AG sice uvádí následující adresu: Mylando AG, PO Box 66, 1620 AB Hoorn, Nizozemsko, ovšem požadavek po spotřebitelích, aby doručovali do ciziny, je nepřiměřený. Odstoupení od smlouvy (popřípadě výpověď smlouvy) může spotřebitel zaslat doporučeně s dodejkou na adresu Mylando AG / Westerfield Int. AG., P.O.Box 18, Praha 2, 120 00. To stejné platí pro stránky mylano.ch.
Služba VašeStížnosti.cz slouží k řešení sporů mezi spotřebitelem a podnikatelem, nicméně jsme jen zprostředkovatelem této komunikace a společnost nemusí uznat odstoupení, které bude podáno na naši platformu. Z tohoto důvodu doporučujeme kontaktovat společnost přímo, nejlépe doručením doporučeného dopisu s dodejkou na výše uvedenou adresu.
Doručení zboží přímo s upomínkou dle našeho názoru není v pořádku. Nicméně neznáme podrobnosti, za jakých k upomínce došlo (zda např. částka neměla být zaplacena předem do určitého data). Žádáme tedy spotřebitele, aby tyto skutečnosti doplnil.
Z výše uvedených důvodů přeřazujeme stížnost zpět na spotřebitele.