DEICHMANN-OBUV s.r.o.

#5400Neuznaná reklamace dámské společenské obuvi

29.12.2014, před 10 lety

Jana Klimszová

Dne 19.12.2014 jsem v Havířovské pobočce zakoupila obuv, u které došlo týž den při běžné chůzi k ohnutí podpatku. Tuto vadu jsem z časových důvodů nahlásila až 29.12.2014 na téže prodejně. Paní prodavačka, aniž si vyslechla popis vzniku závady, znalecky prohlásila, že se nejedná o výrobní vadu. Na mé naléhání se mnou sepsala reklamační protokol, který k mému údivu v závěru ihned vyhodnotila jako reklamaci neoprávněnou. Tento protokol jsem odmítla podepsat, jelikož o vzniku vady jsem jednoznačně přesvědčená, že nevznikla mým zapříčiněním. V tomto obchodě jsem již dříve nakoupila mnoho jiné obuvi, se kterou jsem byla spokojená a tudíž mě takovýto přístup zklamal. Chtěla bych se dohodnout v první fázi "po dobrém". Pakliže toto nebude možné, zvážím další možnosti.

dámská vycházková obuv Graceland

výměna zboží

30.12.2014 18:45, před 10 lety

Uplatní-li spotřebitel reklamaci v prvních šesti měsících od převzetí věci, má se dle § 2161 odst. 2 občanského zákoníku za to, že věc byla vadná již při převzetí. Důkaz opaku provádí prodávající, pokud reklamaci zamítá. Odůvodnění reklamace by se tedy mělo vztahovat k prokázání skutečnosti, že obuv nebyla vadná při převzetí a také se musí vztahovat k vytýkané vadě, nikoli obsahovat obecná tvrzení. V tomto případě je také důležité upozornit na krátký časový úsek, který uběhl od koupě a ve kterém se vada projevila.

2.1.2015 14:49, před 10 lety

Vážená paní Klimszová,

děkujeme za Váš podnět. Každou zpětnou vazbou se zabýváme. Rádi bychom danou záležitost prověřili, kontaktuje nás proto, prosím, s danou záležitostí přímo na naší e-mailové adrese service-cz@deichmann.com.
Využít lze i kontaktní formulář na našich internetových stránkách www.deichmann.com.

Váš Deichmann tým

2.1.2015 19:41, před 10 lety

Jana Klimszová

budu kontaktovat firmu Deichmann e-mailem. Server "vasestiznosti" budu o průběhu informovat.
Klimszová

11.1.2015 10:49, před 10 lety

Jana Klimszová

chci Vás informovat o zdárném vyřízení mé stížnosti. Byla mi nabídnuta výměna nebo vrácení peněz. Děkuji za podporu!

17.4.2015 17:38, před 10 lety