Před cca 3 měsíci Kontakt přes telefon a po nějakém přesvědčování jsem dal souhlas, že mi firma Stander může poslat vzorek s vysvětlením, že v případě nespokojenosti do 14 dnů můžu zrušit naběhnutí automatické objednávky
za 999,-. Vzorek mi nepřišel až do včerejšího dne kdy jsem dostal fakturu s nějakým zbožím a vysvětlením, že další objednávku můžu zrušit na www. helpstander.eu. Bohužel stránka pro přístup, vyžaduje zákaznické číslo a heslo. Heslo na přiložené faktuře je, ale zákaznické číslo chybí. Telefon uvedený na té stránce nikdo nezvedá.
Nějaký olej a tabletky
Kontak s firmou a dohoda o vracení nevyžádaného zboží.
Spotřebitel má právo od smlouvy sjednané na dálku (typicky přes internet či po telefonu) odstoupit bez udání důvodu, a to nejpozději ve lhůtě 14 dnů od převzetí zboží. Pokud však spotřebitel o tomto svém právu nebyl poučen nebo neobdržel-li formulář pro odstoupení od smlouvy, může od smlouvy odstoupit do jednoho roku a čtrnácti dní od uzavření smlouvy.
Není-li již možné od smlouvy odstoupit, je nutné smlouvu vypovědět. Doporučujeme spotřebiteli kontaktovat společnost Stander Sp. z.o.o., nejlépe doporučeně s dodejkou na uvedené adrese (Warszawa, Ursus, ul. Bodycha 87, 05-816 Reguły, Polsko) a smlouvu vypovědět.
Je taktéž vhodné zaslat žádost o odstranění osobních údajů z databáze, aby spotřebitel nemohl být v budoucnu kontaktován ze strany společnosti s dalšími nabídkami. Spotřebitel může písemně (nejlépe doporučeně s dodejkou) požadovat po společnosti vyřazení svých osobních údajů z databáze společnosti. Pokud totiž spotřebitel odejme společnosti souhlas se zpracováním osobních údajů, společnost je povinná to respektovat.
Vzhledem k tomu, že se jedná o zahraniční podnikatelský subjekt (se sídlem v Polsku), doporučujeme spotřebiteli, aby se v případě nevyřešení situace v mimosoudním řešení sporů, obrátil na Evropské spotřebitelské centrum působící při České obchodní inspekci například prostřednictvím internetových stránek www.evropskyspotrebitel.cz , které bezplatně, rychle a efektivně pomáhá spotřebitelům řešit spory s obchodníky z jiného členského státu EU, Islandu nebo Norska.