Dne 13.12 mi od firmy přišel balíček který jsem si neobjednala a tak jsem ještě 13 šla na poštu a balíček jsem poslala zpět na firmu které jsem to zboží zaplatila a proto žádám o vrácení peněz za zboží které jsem vrátila já jsem si u firmy objednala 1balik ten byl ok ale přece firma nemůže posílat zboží podruhé je to moje chyba že jsem si nedala pozor co platím ale stalo se proto bych chtěla vrátit peníze děkuji Ptoszková svinařov c.E 146
Vrácení peněz za zboží které jsem poslala zpět pluz 159kc za poštovné jsem důchodce a nemám peníze
Kupující je povinen uhradit pouze cenu za zboží, které si od společnosti prokazatelně objednal. Záleží tedy na tom, zda objednávka byla učiněna. Pokud by tomu tak nebylo, jednalo by se o neobjednané plnění. V takovém případě dle § 1838 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, nemusí spotřebitel společnosti na své náklady nic vracet, ani jí o tom vyrozumět. Společnost by v případě sporu musela prokázat, že smlouva byla se spotřebitelem ohledně konkrétního produktu uzavřena a tento produkt byl ze strany společnosti opravdu zaslán.
Zadržuje-li podnikatel peněžní prostředky spotřebitele bez právního důvodu, jedná se o bezdůvodné obohacení. Kdo se bezdůvodně obohatil, je povinen získaný majetkový prospěch vrátit ochuzenému bezprostředně po výzvě. Pokud tak neučiní, ocitá se v prodlení a ochuzený má možnost navíc požadovat zákonný úrok z prodlení.