Před 3 roky jsem koupil nejnovější QLED TV Samsung QE55Q7FAM za 39.000,- Kč. Po 3 letech ( listopad 2021 )velká závada, vyhodnocená jako vadná obrazovka. Nabídnutá cena za opravu u Samsung cca 24.000,- Kč .
Je možné přijmout cenu za využívání této QLED TV 63.000,- Kč po 3 letech provozu. Jaká je kvalita televizí ( obrazovek ) Samsung QLED, když nevydrží ani 3 roky. Moje předchozí 2 TV Panasonic jsou od roku 2000 zcela bez závad.
Již jsem objednal novou OLED TV LG, protože mi fy. Samsung nabídla slevu na novou podobnou TV 10%, to ostatně nabídne každý i velmi malý dealer.
Samsung TV již nikdy. A tak se ptám: co mají dělat lidé, kteří si na lepší televizi dlouho šetří a novou si pak po takové závadě nemohou dovolit. Tomu se říká cena za globalizaci.
Televize QLED Samsung QER55Q7FAM, 138 cm, zakoupena v listopadu 2018
Zatím nevím, ale chtěl bych poukázat na mizernou kvalitu televizí a obrazovek Samsung QLED ( 3 roky provozu do odepsání produktu za 39.000,- Kč ).
Ještě snad posílám stížnost na obchodní politiku fy. Samsung TV (podpora. Firma Samsung je schována za několik zprostředkovatelů, kteří jsou jen velmi obtížně dohledatelní ( pro starší lidi skoro nemožné ) a nenabízí pak žádné rozumné řešení uživatelem nezaviněné situace. Nabídka slevy při zakoupení nové obdobné TV QLED Samsung ve výši 10% se mi jeví při posouzení pouhých 3 let provozu původní TV jako zcela neadekvátní, až směšná. Také cena za opravu ve výši 24.000,- Kč je neúměrně vysoká, musí být tudíž zakoupen nový produkt, který vyjde levněji.
Prosím o uveřejnění mé stížnosti do nějaké databáze hodnocení kvality výrobků.
Spotřebitel může uplatnit právo z vady, která se vyskytne u spotřebního zboží v době 24 měsíců od převzetí. Dojde-li k výskytu vady po 24 měsících od převzetí, nejedná se o vadu, kterou kryje zákonná záruka za jakost. Může však být - dle ujednání - nad rámec zákona poskytnuta smluvní záruka za jakost, která může trvat libovolně dlouhou dobu (ale zda taková smluvní záruka byla v tomto případě sjednána nejsme schopni ověřit). U té je však nutné podotknout, že podmínky jejího uplatnění i nároky z ní plynoucí si mezi sebou strany upravují smluvně a zákon se zde použije jen podpůrně.
popisovaná situace nás velice mrzí, nicméně jelikož je dle dostupných informací produkt již více jak rok po uplynutí standardní záruky, můžeme z pozice výrobce nabídnout pouze pozáruční opravu, která bude plně hrazena ze strany zákazníka. Pokud máte o tuto opravu zájem, doporučujeme nahlásit servisní požadavek na zákaznické lince Samsung, a to na telefonním čísle +420 800 726 786.
Děkujeme Vám za pochopení.
Samsung Electronics Czech and Slovak, s.r.o.
Zákaznická linka +420 800 726 786 | +421 800 726 786
Děkujeme společnosti za zprávu. Stížnost nyní přeřazujeme na spotřebitele, aby mohl informovat o dalším vývoji stížnosti a věc případně při smírném řešení uzavřít.
Odepsat TV QLED Samsung 55" za více nežli 34.000,- Kč po 3 letech velmi nenáročného provozu se mi zdá opravdu mrhání materiálem a neúctou k životnímu prostředí.
Jako řešení bych viděl nabídku nějaké zlevněné QLED obrazovky od firmy Samsung, aby se oprava TV vyplatila a mohla ještě dále sloužit min. 8 let tak, jak je to běžné u jiných značek TV. Z vlastní zkušenosti.
Nevím ani, jak TV zlikvidovat, mám ji stále doma a snažím se najít možnost nějaké levnější opravy.
Jinak je to absolutní selhání globalizace tak, jak dnes ve světě probíhá.
Jen výroba, spotřeba a hra na jakési zachránce živ. prostředí. Jedno velké pokrytectví.
Zdraví K.Pokorný
Stížnost přeřazujeme na společnost, aby měla možnost spotřebiteli sdělit, jak k jeho návrhu přistupuje.