Před koncem minulého roku jsem si nechal zpracovat nezávislou studii na refinancování stávající hypotéky u mBank. Nejlepší podmínky celkově nabídla Moneta Money Bank a prvenství získala mimo jiné i informací, že Odhad nemovitosti a výpis z katastru zařídí zcela zdarma a zákazník může ušetřit až 5000,- Kč Po velmi chaotickém procesu několika měsíců došlo k refinancování úvěru a nyní Moneta po mě vyžaduje poplatek za odhad ve výši 2000,- Kč. skutečnost , která je stále uvedena na jejich stránkách popírá a poplatek vyžaduje. Chování mi připomíná éru šmejdů a láká pomocí lživé informace nové zákazníky.
Zrušit oplatek za odhad ve výši 2000,- Kč v plném rozsahu a to v souladu s jejich nabídkou ( mohu doložit )
Obchodní praktika se považuje za klamavou, pokud ve svých věcných souvislostech a s přihlédnutím ke všem jejím rysům, okolnostem a omezením sdělovacího prostředku opomene uvést podstatné informace, které v dané souvislosti spotřebitel potřebuje pro rozhodnutí ohledně koupě, čímž způsobí nebo může způsobit, že spotřebitel učiní rozhodnutí ohledně této koupě, které by jinak neučinil.
Závazné posouzení by musela provést Česká obchodní inspekce, jíž může spotřebitel, který se domnívá, že se skutečně jedná o klamavé opomenutí, podat podnět k prošetření.