Zakoupil jsem LED TV LG. po 3 měsících jsem reklamoval závadu na obrazovce a softveru. po opravě byla vyměněna zák:deska, obrazovka stále neopravena, po opravě občas problikával obraz. dal jsem TV znovu na opravu, televizi opravili ale do zápisu mi napsali že nebyla oprava provedena že nebyl důvod. po 1 týdnu provozu odešla obrazovka úplně. Dal jsem ji tedy znovu na reklamaci z tím že chci TV vyměnit nebo vrátit peníze. Televizi převzali,dali mi předávací protokol kam napsali závady. po 2 dnech mi volali z prodejny že je na TV závada a to prasklá obrazovka a chybějící šroub na krytu, při přebírání TV nenaznali že by scházel šroub nebo byla prasklá obrazovka! Řekli mi že jsem si závadu způsobil sám a jestli chci TV opravit ze musím zaplatit 12 500,- a nebo vzít TV rozbitou.
LG 47LB650V v.č.404WRSV3D046 datum zakoupení 22.9.2014
Výměna TV za jinou, nebo odstoupení od smlouvy (vrácení peněz)
Prodávající odpovídá za to, že věc při převzetí nemá vady. Spotřebitel může uplatňovat práva z vad, které se vyskytnou ve lhůtě 24 měsíců od převzetí. To neplatí, pokud kupující vadu sám způsobil. Projeví-li se však vada v průběhu šesti měsíců od převzetí, má se dle § 2161 občanského zákoníku za to, že věc byla vadná již při převzetí. Vzhledem k síle domněnky nepovažujeme za prokázání opaku pouhé obecné tvrzení, ale ideálně prokázání opaku odborným, nejlépe znaleckým posudkem.
Pokud došlo k poškození věci v průběhu vyřizování reklamace, lze se podle § 2944 občanského zákoníku domáhat náhrady škody. Nárok by tedy bylo třeba uplatnit vůči osobě, která věc měla u sebe v době vzniku škody. Tento nárok by bylo třeba prokázat, což by bylo možné provést i na základě reklamačního protokolu, pokud by daná vada byla tak zjevná, že by bylo možné očekávat, že bude v reklamačním protokolu v rámci posouzení stavu věci uvedena.
Vzhledem k tomu, že spotřebitel nedostatečně identifikoval prodávajícího, není možné nyní stížnost v rámci služby VašeStížnosti.cz řešit. Spotřebitel může doplnit údaje o společnosti na vasestiznosti@dtest.cz. K identifikaci subjektu potřebujeme vědět primárně jeho IČ a pro jeho kontaktování e-mail nebo telefon.