Vážená společnosti,
před necelými třemi měsíci jsem uzavřel s vaší společností smlouvu o využívání služeb internetu a televizního přenosu z důvodu zavedení optického kabelu do našeho města - Týn nad Vltavou. Do uzavření smlouvy s vámi jsem využíval stejnou službu po tel.lince se společností O2. Při uzavření zmiňované smlouvy mi přislíbil Váš obchodní zástupce, pan K. z Bechyně, že zajistí ukončení mé stávající smlouvy s O2 a byly mu předány potřebné informace ke stávající smlouvě. Bohužel, v současné době mi přišel již výhružný dopis od společnosti O2, kde nejsou uhrazeny nyní již tři splátky a žádné ukončení smlouvy či výpověď neevidují. S vaší službou jsem spokojen, ale jsem silně znepokojen postupem vašeho obchodního zástupce. Naposledy jsem se mu dovolal, když jsem obdržel výzvu k úhradě již druhé faktury. K mému podivu požadoval číslo mého bankovního účtu, že mi dlužnou částku zašle, ať to zaplatím a zbytek zajistí. Dosud nepřišly žádné peníze, ukončení smlouvy u O2 není a jmenovanému se již nemohu dovolat. Považuji to za krajně nevhodné.
Předpokládám, že těžko naleznu řešení u vaší společnosti, proto jsem již zažádal u předchozího operátora o ukončení smlouvy. Samozřejmě musím dodržet výpovědní lhůtu, což je dalších 30 dnů, a tedy další faktura k úhradě navíc. Pochybuji, že mi vaše společnost tuto škodu (3 faktury po 817,- Kč) nějakým způsobem uhradí, nicméně jmenovaný obchodní zástupce vám nedělá právě dobrou reklamu a doufám, že takových nemáte víc.
Podle § 430 občanského zákoníku podnikatele zavazuje jednání jiných osob (přímo pověřených, ale i např. osob v jeho provozovně, které přímo nepověřil). Protože obchodní zástupce slíbil, že smlouvu u předchozí společnosti ukončí, zavázal tím společnost a ta je tedy povinna závazek dodržet.
Jelikož z porušení této povinnosti spotřebiteli vznikla škoda (náklady za další měsíce), má spotřebitel právo žádat náhradu škody (tedy zmíněných 817 Kč). S touto žádostí je vhodné kontaktovat přímo společnost.
Společnost T-Mobile Czech Republic a.s. se však rozhodla nevyužít možnosti smírného řešení sporů a nadále je ochotna s nespokojenými zákazníky komunikovat pouze prostřednictvím své infolinky a oddělení stížností. Případné spory mohou být tedy řešeny pouze ve správním řízení u Českého telekomunikačního úřadu, nikoliv prostřednictvím služby VašeStížnosti.cz, která je založena na principu dobrovolnosti.