V Praze dne 27.1.2022
Věc: Stížnost na pokladní a vedoucího filiálky jménem Petr - okrádání zákazníka
dne 27.1.2022 jsem nakupovala v prodejně LIDL – filiálka č.5002 (Praha Smíchov, Vrchlického-Hlaváčkova, 150 00 Praha 5), kde jsem zakoupila nákup a po příchodu domů, opět okrádáte lidi (již každý nákup a to se nestává jen mě ale i kolegyni v práci ) a přístup Vašich zaměstnanců je neuvěřitelný (a to není poprvé) a tímto podávám stížnost na chování pokladní (okrádání zákazníka) a poté přišel neproškolený a taktéž doslova "nevychovaný" vedoucí jménem Petr (pokladní si dle účtenky jméno dohledáte) kde vše předám včetně účtenek na ČOI, jelikož tohle není poprvé a okrádáte a ne poprvé zákazníka.
Od dnešního dne máte AKCI na Bezlaktozové mléko plnotučné 3,5% za 17,90 Kč a polotučné 1,5% za 16,90 Kč. Kde po příchodu domů si Vaše pokladní jednoduše naúčtovala všechny mé zakoupené kusy 6x za 17,90 (měla jsem plnotučné bezl.mléko 2ks za 17,90 a polotučné 4 kusy za 16,90 Kč) kde viz. účtenka naúčtováno vše za 17,90 (pro pohodlnost pokladní) a pak že tam byla nějaká aplikace sleva. Když jsem žádala o navrácení rozdílu (opět vše donést na danou filiálku a nelehký nákup dohromady s 6 litry mléka). Dorazím na pokladnu a říkám: naúčtovala jste mi špatně mléka, nemám všechny plnotučné za 17,90 ty mám jen 2 kusy na to mě bylo odpovězeno a máte je tady? Říkám ano a nelehký je tento nákup a vše zpět donést a na to pokladní já myslela, že jsou všechny stejné (žádná omluva, NIC!!! vezme ten nákup a ještě chce po mě doplatit rozdíl? ) říkám to asi těžko, když mám naúčtovány všechny dražší mléka a ještě to musím doslova "podřadným lidem na této prodejně-Vaším zaměstnancům" vysvětolvat a odpověď tak to nevím, zavolám vedoucího neumím to a poté přišel vedoucí Petr (nemám se vyjadřovat o Vašem personálu, co to je doslova za "základní pomocnou školu") žádné Dobrý den, nic a na pokladní ukaž a nemluvte obě a pak když to vysvětluje mě, tak řve!!! Já nepotřebuji vysvětlit nic, na rozdíl počítat umím a na to jsem mu sdělila, po kom tady řve před lidmi. Takže Vy okrádáte zákazníka a poté ještě budete dělat blce z nich. Na to řekne, to nevím, proč naúčtovala všechny stejně pokladní, za to nemůžu (tak asi zákazník dle něj aha) a nakonec mi neodečetli ani slevu z aplikace (viz.původní účtenka) a ještě chtěli doplatit, neboť udělala pokladní storno mlék (100,--Kč) a poté když namarkovala správný počet ale neodečetla zákaznickou slevu jsem měla rozdíl vlastně doplatit!!!Děláte si tedy evidentně z lidi srandu. Takže místo aby naúčtovala 4x polot. za 16,90 a 2x za 17,90 plnotučné mléko a - aplikaci jak na původní účtence -7,82, tak mě i o aplikaci okradete a ještě vlastně doplať!!! Nezajímá mě jako zákazníka zda to systém umí nebo ne a ještě doslova "ubohý" vedoucí, který neumí také počítat, ze mě bude dělat na prodejně blbce, tudíž když jsem vyšla jen s nákupem peněženku jsem neměla a vlastně jsem měla doplatit (protože neodečetli zákaznickou slevu dle původní účtenky a 1x mléko jsem musela na prodejně nechat viz. druhá účtenka-něco neskutečného v této době!!!) aby jste si nechali z aplikaci částku a ještě vlastně doplatit!!!
To, jestli Váš systém umí nebo ne odečíst nějakou aplikaci, zákazníka nezajímá. To, že je namarkováno špatně zboží (okrádáte zákazníka a i vlastně o slevu aplikace) to je v pořádku? Kdyby byl první nákup správně namarkoval, tak by nebyl zákazník okraden o nic ale za to vše může VÁŠ PERSONÁL! NIKOLIV ZÁKZANÍK, TEN ZA VAŠÍ CHYBU ZAPLATÍ JEŠTĚ A HLAVNĚ VĚC NEUMÍ ŘEŠIT A POŘVÁVÁNÍ NA ZÁKAZNÍKA PŘED DALŠÍMI ZÁKAZNIKY JE VELMI PŘÍJEMNÉ, TOHLE SI NECHEJTE PRO JINÉ!
Žádám o řešení a proškolení celého personálu, který to absolutně nezvládá jak vedoucí Petr, tak pokladní a tohle již se opakuje několikrát není to poprvé! Hlavně ani to neumí spočítat, nevím kdo tento personál proškoluje neboť tohle zvládájí děti 1. třídy základní školy/zvláštní také.
Pro vysvětlení a Vaše zaměstnance:
správně namarkovaný nákup měl vypadat:
4x polot.bezl.mléko 16,90 KS = 67,60 Kč
2x plnot.bezl.mléko 17,90/KS= 35,80 Kč
aplikace sleva dle původní účtenky= - 7,82 Kč
cena celkem rozdíl= 95,58 Kč, tudíž rozdíl mi měla vrátit 4 Kč ale chtěla po mě doplatit 4 Kč (na co je tedy aplikace a vlastně si může účtovat ve finále draž zboží a neodčíst správnost údajů) tudíž 1 mléko jsem musela nechat na prodejně a vzít dle účtenky abych se do 100Kč vešla, když "okrádáte" zákazníky!
Nevím, zda si s aplikaci a okrádání namarkování zboží děláte ze zákazníka srandu, už tohle stojí tolik času ale ČOI si už poradí, opakuje se to na této filiálce dnes a denně a pokuty jsou od ČOI nemalé :)
P.K.
Bezlaktózové mléko
kompenzace ze strany společnosti Lidl Česká republika v.o.s.
Chování zaměstnanců:
Nesprávné vyúčtování ceny:
Nabídka zboží, která je tvořena i cenou u něj uvedenou, je pro obchodníka závazná. Pokud jinou cenu uvádí a jinou účtuje, dopouští se klamavého jednání a je právem spotřebitele dožadovat se rozdílu v ceně zaplacené navíc.
Prodávající je povinen informovat v souladu s cenovými předpisy a přímo použitelným předpisem Evropských společenství spotřebitele o ceně prodávaných výrobků nebo poskytovaných služeb zřetelným označením výrobku cenou nebo informaci o ceně výrobků či služeb jinak vhodně zpřístupnit. Informace o ceně nesmí zejména vzbuzovat zdání, že cena je nižší, než jaká je ve skutečnosti. Dozorovým orgánem je v této oblasti Česká obchodní inspekce, které spotřebitel může dát podnět pro porušení zákona o ochraně spotřebitele.
Spotřebitel, který je přesvědčen, že došlo k porušení ustanovení zákona o ochraně spotřebitele, se může obrátit na regionální či ústřední inspektorát České obchodní inspekce. Adresy jednotlivých inspektorátů lze najít na www.coi.cz. Podnět lze podat i elektronicky přes elektronickou podatelnu ČOI na adrese www.coi.cz.
Dobrý den, paní Pardubická, děkujeme Vám za upozornění. Mrzí nás, že jste se v naší prodejně setkala s takovýmto chováním ze strany naší zaměstnankyně a za tuto skutečnost se Vám omlouváme. :-( Zákazník u nás stojí vždy na prvním místě. Chování naší zaměstnankyně nebylo vhodné a nekorespondovalo se standardy společnosti LIDL. Bohužel my zde prostřednictvím dTestu nedokážeme situaci posoudit, proto Vás prosíme o předání stížnosti písemnou formou na náš zákaznický servis prostřednictvím e-mailu hotline@lidl.cz . Kolegové stížnost zaevidují a předají ji do příslušné prodejny, aby vedení dané prodejny, mohlo zjednat nápravu a opětovně proškolit personál prodejny. Za vzniklé komplikace se Vám omlouváme. S pozdravem Lidl Česká republika v. o. s.