Podezřelý e-mail

26 dnů 22 hodin

13.01.2015, před 10 lety

Petra Revendová

Dobrý den
dnes jsem obdržela podvodnou zprávu na pracovní email, ale otevřela jsem odkaz , doufám že mi nijak nepoškodí počítač, telefon a email adresa neexistuje. POZOR !!!!!
VIZ: NÍŽE
check@btp.cz - spolupracující email adresa btp@btp.cz

Vážená paní, vážený pane,
děkujeme za projevenou důvěru v internetové obchody obchody24.cz.
Tímto emailem potvrzujeme, že jsme v pořádku přijali vaši objednávku.

Číslo objednávky (variabilní symbol): HC45D76DD206F8
Datum a čas objednávky: 10.01.15 40:32
Kontaktní údaje:
Aram Khachiev
+420 603 406 406

Vaše objednávka:
------------------------------
Leadtek WinFast A350-TDH128, FX5900XT, 128 MB DDR, TV, DVI, bílá: 1 x 6 572,00 Kč =6 572,00 Kč
Doúprava PPL: 128 Kč
------------------------------
Celková cena nákupu vč. DPH: 6 700,00 Kč
Způsob platby: Platba předem – platební karta
Poznámka: Potvrzení platby a fakturu najdete v přiloženém souboru (ucet24A4798.zip)
Nyní prosím vyčkejte na našeho operátora,
který se s vámi spojí maximálně do 1 pracovního dne a dohodne podrobnosti ohledně Vaší objednávky.

Prosím o vyřešení pokud možno zjištění tohoto adresáta , děkuji.

9.2.2015 12:25, před 10 lety

V tomto případě se jednalo o podvodný e-mail, který obsahoval zavirovanou přílohu. O této skutečnosti varoval i samotný e-shop na svých internetových stránkách. Doporučujeme spotřebitelce, aby provedla kontrolu svého počítače. Pokud by spotřebitelce vznikla škoda, je možné podat trestní oznámení na Policii ČR.