Velice se omlouváme, produkt mobilní telefon POCO z Vaší objednávky č. *** bohužel není za daných podmínek dostupný na našem skladě ani u žádného z našich dodavatelů.
U zboží byla uvedená nesprávná cena. Z těchto důvodů jsme nuceni zboží z Vaší objednávky stornovat. Zboží zaplaceno, vrácené peníze, obchodní podmínky jen pro zákazníky. Maily vedení vráceny jako nedoručitelné, zákaznické centrum neodpovídá. Objednávka potvrzená a přijatá. Jsem po CMP ochrnutý na vozíku, takže sleva 96% pro mně byla zajímavá (4.12.), jelikož mám invalidní důchod. 23.12. mi zaslali tento mail: Mrzí nás, že se vám nákup u nás nevydařil. Peníze za nákup jsme poslali na váš účet. Nejpozději do 3 dnů by měly být připsané. Opravný daňový doklad najdete v příloze. Tím to považují za uzavřený, obchodní podmínky pro společnost nic neznamenají.
Za chaotický dopis se omlouvám ale musím psát jednou rukou a CMP také zanechala následky. Vážený pane Stehlíku,
děkuji za Váš e-mail.
Požadavek na vrácení platby byl předán finančnímu oddělení. Platba Vám bude vrácena zpět na Vaši kartu ke dni, kdy byla odeslána. Tato skutečnost proběhne nejpozději do 5 pracovních dní.
Bohužel nám první e-mail zapadl, tudíž reaguji až teď.
Informaci ohledně chybné ceny jste dostal. Bohužel tato nepříjemnost nastala kvůli technické chybě a byli jsme nuceni vytvořené objednávky s chybnou cenou stornovat. Velmi se omlouvám za Vaše zklamání.
Opravdu nejsme schopni Vám mobilní telefon v ceně 389,00 Kč poskytnout.
Celá situace mne moc mrzí.
I já Vám přeji krásné a klidné Vánoce a do nového roku hlavně zdraví.
Tento e-mail jsem dostal 22. 12.
Děkuji
s pozdravem
Václav Stehlík
mobilní telefon POCO F3, 8GB/256GB, Night Black
Dodat zboží na který byla řádně uzavřena a potvrzena objednávka. Peníze klidně vrátím. Nicméně jsem přesvědčen, že za technické chyby nese odpovědnost a nemá vzniklou situací trpět zákazník internetový obchod.
Aby měla strana povinnost plnit, musela by být platně uzavřená smlouva. Vzhledem k ceně, která dle popisu byla o 96 % nižší se domníváme, že smlouva platně uzavřena nebyla, neboť nebyla projevena vážná vůle, což podle § 552 nezakládá právní jednání.
Podle nás by spotřebitel měl předpokládat, že se (v případě inzerce výrazně nižší ceny) jedná o technickou či jinou chybu vzniklou při zadávání objednávky. Nerozhodné přitom je, zda tato chyba byla na straně podnikatele nebo spotřebitele, rozhodné je, zda spotřebiteli mohlo a mělo být zřejmé, že jde o chybu. V tomto případě se přikláníme k názoru, že to spotřebiteli zřejmé být mohlo (upozorňujeme však strany sporu, že jde jen o náš nezávazný právní názor, který se vztahuje ke skutkovému stavu popsanému ve stížnosti).
Na druhé straně však nelze celou věc přejít s pouhým konstatováním, že šlo o "technický nedostatek". Označit zboží správnou a konečnou cenou je povinností prodávajícího a její nesplnění může být přestupkem dle zákona o ochraně spotřebitele. Za takový přestupek hrozí prodejci pokuta. Dozorovým orgánem v této oblasti je Česká obchodní inspekce.
Dobrý den, pane Stehlíku,
velmi se omlouváme za vzniklé nepříjemnosti, nebylo naším záměrem Vás jakkoliv klamat. Chybu, která se stala, si uvědomujeme a nastavujeme opatření, aby se již neopakovala.
Zboží však nejsme schopni za uváděnou cenu doručit. Cena nedosahovala ani výši nákupní ceny.
Osobně mne mrzí, že jste se s tímto nedorozuměním setkal.
S pozdravem,
Hana
overeno@mall.cz
Děkujeme společnosti za vyjádření. Žádáme spotřebitele o sdělení, v jaké fázi se stížnost nyní nachází, případně o její uzavření.