Digital Shop s.r.o.

#55874Předžalobní výzva -poslední pokus o smír

6 měsíců 13 dnů 4 hodiny

18.02.2022, před 3 lety

Petr Ježek

Obdržel jsem Předžalobní upomínku - poslední pokus o smír ve které odesílatel Digital Shop s.r.o., požaduje částku 627Kč jako úhradu zmařeného poštovného ve výši 127Kč + pokuta 500Kč. Před 4 lety jsem si z obchodu RGBshop objednal zboží a mělo být dodáno do 5 pracovních dní. Bohužel se tak nestalo a ani nepřišla žádná informace proč není dodáno v termínu, objednávku jsem na základě nedodržení doby dodání zrušil, nic méně po dalším měsíci mi zboží přesto zaslali. Poté přišel email, že pokud platba 617,00Kč /poštovné+pokuta/ nepřijde do týdne předá moji IP adresu exekutorské společnosti. Další pokusy o jakýkoliv kontakt byly marné. Na předžalobní výzvě není uveden jakýkoliv kontakt nebo osoba, která to vyřizuje.

ovladač pro Playstation 3 PS3

Zrušení předžalobní výzvy

22.2.2022 14:54, před 3 lety

Žádá-li společnost zaplacení údajné dlužné částky, musí také prokázat, že k tomu má právní důvod. Pokud si je spotřebitel jistý tím, že závazek nikdy nebyl uzavřen, patrně nebude možné tento právní důvod prokázat a dluh vymáhat. Před vyplacením jakékoli částky třetí osobě (jiné společnosti) má pochopitelně spotřebitel nárok na to, aby byl seznámen s právně relevantním důvodem, pro který od něj společnost vyžaduje peněžité plnění.

Předžalobní výzva má účinky až v případě soudního sporu, kdy by společnost v případě úspěchu mohla požadovat úhradu účelně vynaložených nákladů. Přestože tedy tato upomínka nemá žádné právní účinky, je vhodné kontaktovat podnikatele a rozporovat jeho nárok.

V případě potřeby další konzultace se spotřebitel může obrátit na bezplatnou linku právní poradny na čísle 299 149 009.

31.8.2022 23:21, před 2 lety