Využil jsem nabídky pravidelné dodávky vitámínů od Helvetia Apotheke a nahlásil všechny požadované informace pro zasílání poštou, včetně e-mailové adresy. Od té chvíle mi na můj e-mail stále chodí 3-5 zpráv denně nechutného obsahu. Měl jsem dojem, že je to seriózní firma, protože už jsem od nich už v minulosti odebíral vitamíny. Už jsem samozrejmě s nimi ukončil přes info linku zasílaní, ale to bohužel nevyřeší zasílání SPAMu s erotickým obsahem.
Pravidelné zasílání vitámínů...
Chci dosáhnout toho, aby lidé více zvažovali uvádět některé informace jen tak po telefonu, nebo aby si firmy najímali jen seriózní prostředníky... Děkuji...
Spotřebitel rovněž může písemně (nejlépe doporučeně s dodejkou) požadovat po společnosti vyřazení svých osobních údajů z databáze společnosti. Pokud totiž spotřebitel odejme společnosti souhlas se zpracováním osobních údajů, společnost je povinná to respektovat. Pakliže bude společnost nadále i po této písemné výzvě proti vůli spotřebitele nakládat s jeho osobními údaji, bude žádoucí se obrátit neprodleně na Úřad pro ochranu osobních údajů s podáním podnětu. Služba VašeStížnosti.cz slouží jen jako zprostředkovatel řešení sporů spotřebitelů s podnikatelem, proto je pro vymazání z databáze nutné kontaktovat podnikatele přímo.
Pokud by se spotřebitel domníval, že podnikatel osobní údaje neodstranil nebo ho o odstranění údajů nevyrozumí, může podat stížnost k prošetření Úřadu pro ochranu osobních údajů (https://www.uoou.cz/elektronicka-podatelna/os-1007/p1=3938).
Vážený pane Rosendorfe,
zkontrolovali jsme Vaši zákaznickou kartu a zasílání e-mailů s marketingovým obsahem máte skutečně z naší strany zrušené. Žádné e-maily s erotickým obsahem našim zákazníkům v žádném případě nezasíláme.
Prosím o prověření, z jaké adresy Vám tyto zprávy chodí. Pokud jsou skutečně od nás, prosím o přeposlání tohoto e-mailu nebo jeho print screenu.
Zákaznický servis Helvetia Apotheke
Děkuji za rychlou odezvu. Nepsal jsem, že e-maily s erotickým obsahem posíláte svým zákazníkům VY. Psal jsem, že od té doby, co jsem nahlásil e-mail "zprostředkovateli" po telefonu, tak chodí SPAM od různých ero seznamek nebo CHATů s koncovkou .ru... Do té doby mně chodily SPAMy jednou za týden až 14.dnů (bez ero podtextu), od telefonátu se "zprostředkovatelem" chodí 3-5 denně...
děkujeme za vysvětlení. Situaci jsme prověřovali i s našim IT a takovéto problémy u jiných klientů neevidujeme. Je pravděpodobné, že se jedná o náhodu. Doporučujeme ve Vaší e-mailové stránce tyto e-maily zablokovat.
Zákaznický servis Helvetia Apotheke
Dobrý den... Asi náhody existují, protože již před několika dny mně "otravné e-maily" přestaly chodit. Tímto děkuji za veškerou snahu k vyřešení. S pozdravem...
Situace je vyřešena, prosíme o uzavření stížnosti.
S ohledem na výše uvedená vyjádření stížnost uzavíráme s dosažením dohody. Děkujeme stranám za součinnost.