Podle rady ve Vaší odpovědi jsem poslal "Výpověď.." elektronickou poštou na Vámi uvedenou adresu, která je stejná jako na razítku firmy.
Obratem mi přišla zpráva
delivered.
It's attached below.
Důvod / Reason:
5.4.3 smtp; no valid MX record
Nepodařilo se zjistit emailový server příjemce.
Permanent Failure - Routing server failure
Důvod / Reason:
Při poslední snaze změnit poskytovatele el. energie (v roce 2021) jsme se po několika telefonátech a delší době dověděli, že "Actio-energie" bez našeho vědomí zrušila přestup k novému dodavateli v průběhu řízení. Údajně s pověřením z naší strany - Použili starou plnou moc, kterou se snažíme zrušit.
Je nějaká možnost starou plnou moc a rámcovou smlouvu zrušit ?
Zrušení Rámcové smlouvy a plné moci nebo rady, jak toho dosáhnout
Jak již bylo zmíněno v našem předchozím vyjádření, "odvolání zmocnění proto doporučujeme zaslat primárně doporučeným dopisem (Brno-střed, Veveří, Lidická 700/19)..." E-mailová adresa byla doplněna jako další možnost, avšak dle vyjádření spotřebitele není možné společnost tímto způsobem kontaktovat.
Doporučujeme tedy zaslání doporučeného dopisu s dodejkou, kdy bude mít spotřebitel důkaz o zaslání výpovědi. A navíc při využití služeb poštovního provozovatele (Česká pošta, s.p.) se má zásilka za doručenou třetí den ode dne odeslání (§ 573 občanského zákoníku domněnka doby dojití). Zmaří-li vědomě druhá strana (příjemce odstoupení od smlouvy, výpovědi smlouvy) dojití, platí, že řádně došlo (§ 570 občanského zákoníku) a bude vůči společnosti takové právní jednání účinné.
Odvolání plné moci je opět nutné doručit zmocněnci - tedy společnosti, která plnou moc od spotřebitele obdržela. Opět doporučujeme využít doporučeného dopisu do sídla společnosti.