Dne 1.2.2022 objednáno zboží na eshopu firmy (obj.161/22)https://www.braunelpen.cz/ . V zákonné lhůtě jsem odstoupila od smlouvy, toto odstoupení bylo společností akceptováno a byla jsem informována o vrácení peněz, které byly navráceny ovšem bez poštovného (70Kč). Eshop jsem emailem informovala, že nedošlo k vrácení celé částky tj. včetně poštovného, ale bez jakékoliv reakce.
nevrácení poštovného
vrácení peněz za poštovné
Problematiku navrácení peněžních prostředků při uplatnění práva na odstoupení od smlouvy řeší § 1832 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník. Podnikatel vrací spotřebiteli bez zbytečného odkladu peněžní prostředky, včetně nákladů na dodání. Dle § 1832 odst. 2 občanského zákoníku však platí, že pokud spotřebitel zvolil jiný, než nejlevnější způsob dodání zboží, který podnikatel nabízí, vrátí podnikatel spotřebiteli náklady na dodání zboží ve výši, která odpovídá nejlevnějšímu nabízenému způsobu dodání zboží.