OKAY Holding a.s. (OKAY s.r.o.; JENA - nábytek, s.r.o.)

#56244Nedodání 1/2 objednávky, nekomunikace

2 dny 2 hodiny

09.03.2022, před 3 lety

Martina Moravcová

Dobrý den, dne 31.5.2021 jsem objednala 2 skříně, hrazeno online platbou ihned. Číslo objednávky je: ***. Jedna skříň byla skladem, ta byla dodána v říjnu. Druhá skříň (157-0412/002) měla být za 3-5 týdnů, ta dosud nebyla dodána. Poslala jsem již velké množství emailů, kdy mi stále chodí stejná odpověď. Před měsícem došla i informace o expedici zboží, ale rovněž se nic nestalo. Skříň je na internetu nabízena s dostupností skladem. Ráda bych buď obdržela skříň, anebo informaci o tom, že mi dodána nebude, a budou mi vráceny peníze.

objednávka č. ***, objednáno online, Šatní skříň Multi - 203/215/61 (bílá)

Ráda bych buď obdržela objednanou skříň, anebo vrátit peníze, pokud již není dostupná.

10.3.2022 15:30, před 3 lety

Vzhledem k tomu, že společnost při dodání "za 3-5 týdnů" nedodala téměř 10 měsíců, domníváme se, že pro spotřebitelku může být vhodné od smlouvy odstoupit a požadovat své finanční prostředky zpět.

Odstoupení od smlouvy lze učinit na základě § 1829 odst. 1 písm. a) občanského zákoníku, který umožňuje odstoupit ve 14denní lhůtě od převzetí zboží. Avšak logickým a eurokonformním výkladem lze odvodit, že je odstoupení od smlouvy možné i před samotným převzetím. V návaznosti na toto odstoupení pak prodávající musí vrátit finanční prostředky do 14 dnů od odstoupení - tato povinnost vyplývá z § 1832 odst. 1 stejného zákona. Jestliže tak neučiní, ocitá se v prodlení a spotřebitel může po výzvě požadovat i zákonné úroky z prodlení.

11.3.2022 12:31, před 3 lety

se zákazníkem jsme se spojili a věc vyřešili.

Za případné komplikace se omlouváme.
Děkujeme.

11.3.2022 12:37, před 3 lety

Děkujeme společnosti za zprávu. Stížnost uzavíráme s dosažením dohody.