v lednu tohoto roku jsem obdržela email od společnosti M.B.A.Finance s tím že odkoupili můj dluh od společnosti UPC a opakovaně mě vyzývají k úhradě dluhu.Nejsem si žádného dluhu vědoma.Na adrese bydliště které firma uvádí nebydlím již přes deset let a veškeré závazky které se vztahovali k tomuto bydlišti byli z mé strany vyrovnány.
Opakovaně Vás vyzýváme k úhradě Vašeho dluhu, který jsme odkoupili od společnosti UPC DTH S. à.R.L. (freeSat)1
Vysvětlení situace, uznání dluhu jako neoprávněného.
Vymáhá-li společnost údajný dluh, musí také prokázat existenci tohoto dluhu. Pokud je spotřebitel přesvědčen, že mu žádný dluh vůči společnosti nevznikl, je vhodné o tomto informovat přímo společnost, jež údajný dluh vymáhá. Neexistuje-li dluh spotřebitele vůči společnosti, není ani společnost, které je pohledávka postoupena, oprávněna údajnou pohledávku vymáhat.
Vymáhá-li společnost tento údajný dluh prostřednictvím inkasní agentury, nemá tato inkasní agentura žádná speciální oprávnění oproti běžnému věřiteli. Aby mohla být nařízena exekuce, musela by společnost nejprve uplatnit svoji pohledávku u soudu.
Dobrý den, paní Řandová, na základě naší komunikace Vám zasíláme všechny podklady o historii vzniku a trvání dluhu. Po jejich prostudování nás prosím kontaktujte, abychom mohli záležitost společně vyřešit.
Děkuji a zdravím
Lukáš Richter, Manažer call centra
dluh jsem společnosti uhradila jelikož nemohu dokázat že jsem to již v roce 2014 uhradila.
Dobrý den, s paní Řandovou jsme se spojili, vzájemně jsme si vysvětlili situaci a případ jsme smírně uzavřeli.
Lukáš Rychter
Manažer call centra
Žádáme spotřebitelku o potvrzení, že byla reklamace vyřešena k její spokojenosti a případně o uzavření případu.