Dobrý den, mám takový problém s firmou Mylano AG, dnes mě přišli 2 SMS, o vymáhání pohledávek dvě různé platby. Ale žádné zboží od nich teď nepřišlo tak nevím jak to vyřešit, nebudu platit za něco co nemám.a ještě takhle jednou od nich přišlo v roce 2020 žiletky které jsem odmítla po Tel. Ale stejnak přišly to jsem zaplatila mám i výpis o zaplacení. Ale pak byl dva roky pokoj a dnes toto. Děkuji za pomoc Dvořáková
Žiletky ale už víc si nepamatuju
Aby si mě vymazali a už mě nikdy nekontaktovali
Žádá-li společnost zaplacení údajné dlužné částky, musí také prokázat, že k tomu má právní důvod. Pokud si je spotřebitelka jistá tím, že závazek byl ukončen bez toho, aniž by vznikla platná pohledávka, patrně nebude možné tento právní důvod prokázat a dluh vymáhat. Před vyplacením jakékoli částky případné třetí osobě (jiné společnosti, které by mohl být dluh postoupen) má pochopitelně spotřebitel nárok na to, aby byl seznámen s právně relevantním důvodem, pro který od něj společnost vyžaduje peněžité plnění.
Přestože spotřebitelka nejspíše žádnou smlouvu neuzavřela, má možnost smlouvu vypovědět. Nedojde tím k uznání existence smlouvy (tu lze nadále rozporovat) a zároveň bude mít "v ruce" důkaz o vypovězení smlouvy v případě dalších pohledávek společnosti. Doporučujeme spotřebiteli kontaktovat společnost Westerfield Int. AG, nejlépe doporučeně s dodejkou na výše uvedené adrese a smlouvu vypovědět.
Je taktéž vhodné zaslat žádost o odstranění osobních údajů z databáze, aby spotřebitel nemohl být v budoucnu kontaktován ze strany společnosti s dalšími nabídkami. Spotřebitel může písemně (nejlépe doporučeně s dodejkou) požadovat po společnosti vyřazení svých osobních údajů z databáze společnosti. Pokud totiž spotřebitel odejme společnosti souhlas se zpracováním osobních údajů, společnost je povinná to respektovat.
Společnost Westerfield Int. AG od srpna 2017 využívá pro prodej rovněž společnost Mylando AG, CH-130.3.016.592-8, se sídlem Staldenbachstrasse 30, 8808 Pfäffikon SZ, Švýcarsko. Společnost Mylando AG sice uvádí následující adresu: Mylando AG, PO Box 66, 1620 AB Hoorn, Nizozemsko, ovšem požadavek po spotřebitelích, aby doručovali do ciziny, je nepřiměřený. Odstoupení od smlouvy (popřípadě výpověď smlouvy) může spotřebitel zaslat doporučeně s dodejkou na adresu Mylando AG / Westerfield Int. AG., P.O.Box 18, Praha 2, 120 00.