Koupil jsem si pět vstupenek na divadelní představení Velké lásky v malém hotelu, které se mělo konat 26.5.2020 v kulturním domě v Jilemnici.
Kvůli covidu nám bylo 25.4.2020 oznámeno po e-mailu, že se představení v původním termínu 26.5.2020 neuskuteční a nový termín je naplánován na 30.1.2021. Dne 17.1.2021 přišlo opět oznámení o zrušení termínu a byl zaslán nový termín na 24.2.2022 s poznámkou, že vstupenky jsou nadále platné. Dne 20.2.2022 jsem na stránkách Jilemnice zjistil, že je představení zrušeno a prodejce nekomunikuje. Poslal jsem e-mail s dotazem, ale žádnou odpověď jsem do dnešního dne neobdržel. Zkusil jsem i další komunikace, ale opět bez úspěchu.
Divadelní představení: Velké lásky v Malém hotelu v kulturním domě v Jilemnici
Vrácení peněz za 5 vstupenek. Celkem: 2100,-
Podle informací zveřejněných v insolvenčním rejstříku (https://1url.cz/vKm5m) bylo dne 16. 3. 2022 rozhodnuto o úpadku společnosti Ticket 365 s.r.o. Spotřebitel by tedy nyní měl přihlásit svou pohledávku vůči společnosti (nárok na vrácení ceny vstupenek) do insolvenčního řízení. Musí tak učinit do 2 měsíců ode dne zveřejnění usnesení soudu o úpadku společnosti v insolvenčním rejstříku (tj. nejpozději do 16. 5. 2022).
Přihláška se podává u soudu zásadně elektronicky, včetně příloh, a to na stanoveném formuláři, který je zveřejněn na webových stránkách Ministerstva spravedlnosti ČR www.justice.cz nebo na stránkách insolvenčního rejstříku (https://isir.justice.cz/isir/common/stat.do?kodStranky=FORMULAR), kde jsou obsaženy rovněž pokyny k vyplnění přihlášky.
K přihláškám, které budou podány po uplynutí výše uvedené lhůty, insolvenční soud nepřihlíží a takto uplatněné pohledávky nebudou v insolvenčním řízení uspokojeny.
Pokud byl portál Ticket 365 s.r.o. pouze zprostředkovatelem prodeje, odpovídá pouze za vydání platné vstupenky. O vrácení peněz by tak bylo vhodnější kontaktovat přímo pořadatele kulturní akce.
Vzhledem k tomu, že veškeré nároky vůči společnosti lze nyní uplatňovat pouze v insolvenčním řízení, bude tato stížnost uzavřena.