CB Media Limited

#56887Vrátenie peňazí

6 měsíců 11 dnů 7 hodin

08.04.2022, před 3 lety

RUDO55 Rudo

Vy ste mňa dostali do omylu nakoľko ja som myslel že platím za kredity len 9,90 eur. Ja som vám zaplatil 119,88 eur s čím nesúhlasím. Žiadam od vás mi moje peniaze vrátiť vo výške 119,88 eur na môj účet. Poprosím vás o vrátenie požadovanej sumy na môj účet : SK90 1100 0000 080 1819 3775. Ďakujem s pozdravom R.D.

Zoznamka.

Na môj účet SK 90 1100 0000 089 1819 3775 mi vráťte peniaze 119,88 eur nakoľko ste podvodným spôsobom ich vyľakali. Nechcem na zoznamke pokračovať.

8.4.2022 09:24, před 3 lety

Podnikatel je povinen spotřebitele informovat o ceně nabízené služby vhodným, jasným a srozumitelným způsobem, v dostatečném předstihu před uzavřením smlouvy [§ 1811 odst. 1, 2 písm. c) zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, dále také § 12 zákona č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele].

Společnost by v případě sporu musela prokázat, že spotřebitele řádně informovala. Pokud společnost spotřebitele o podmínkách smluvního vztahu řádně neinformovala, mohl by spotřebitel namítat neplatnost smlouvy, neboť byl uveden společností v omyl.

Ukončit závazek by mělo být možné stejným způsobem, jakým závazek vznikl. Pokud tedy ke vzniku postačovala registrace přes internet, není důvod k tomu, aby výpověď musela být zasílána doporučeně poštou, byť to lze doporučit.

Spotřebitel dále může písemně (nejlépe doporučeně s dodejkou) požadovat po společnosti vyřazení svých osobních údajů z databáze společnosti. Pokud totiž spotřebitel odejme společnosti souhlas se zpracováním osobních údajů, společnost je povinná to respektovat. Pakliže bude společnost nadále i po této písemné výzvě proti vůli spotřebitelky nakládat s jeho osobními údaji, bude žádoucí se obrátit neprodleně na Úřad pro ochranu osobních údajů.

Vzhledem k tomu, že se jedná zřejmě o zahraniční podnikatelský subjekt, doporučujeme spotřebiteli, aby se v případě nevyřešení situace v mimosoudním řešení sporů, obrátil na Evropské spotřebitelské centrum na internetových stránkách www.evropskyspotrebitel.cz, které bezplatně, rychle a efektivně pomáhá spotřebitelům řešit spory s obchodníky z jiného členského státu EU, Islandu nebo Norska.

19.10.2022 15:08, před 2 lety