ELGAS Energy, s.r.o.

6 měsíců 2 hodiny

19.04.2022, před 3 lety

Tomáš Jeník

Dne 11.3.2022 mi bylo vystaveno vyúčtování s přeplatkem 15606 Kč s tím,že mi
bude posláno na účet s dobou splatnosti 25.3.2022.Do dnešního dne 19.4. 2022 mi žádné penize nepřišly a mailové dotazy firma nereaguje.

vyúčtování za plyn

Poslání přeplatku na účet

22.4.2022 14:56, před 3 lety

Jestliže společnost nevrátila přeplatek ve stanoveném termínu, ocitá se v prodlení. Zároveň k zadržování peněžních prostředků spotřebitele nemá právní důvod, tudíž by se mohlo jednat o bezdůvodné obohacení - zadržuje-li podnikatel peněžní prostředky spotřebitele bez právního důvodu, jedná se o bezdůvodné obohacení. Kdo se bezdůvodně obohatil, je povinen získaný majetkový prospěch vrátit ochuzenému bezprostředně po výzvě. Pokud tak neučiní, ocitá se v prodlení a ochuzený má možnost navíc požadovat zákonný úrok z prodlení.

Jestliže se spor nepodaří vyřešit smírně, může se spotřebitel obrátit na Energetický regulační úřad. Více informací lze nalézt na https://www.eru.cz/mate-problem-s-dodavatelem-nebo-zprostredkovatelem.

19.10.2022 16:52, před 2 lety