Československá obchodní banka, a. s.

#57049ČSOB Premium

5 měsíců 29 dnů 22 hodin

19.04.2022, před 3 lety

Martina Skalická

ČSOB se snaží vzbudit dojem nadstandardní péče, avšak na svých stránkách uvádí nepravdivé údaje. "Na naší lince 800 370 370 určené výhradně klientům ČSOB Premium se vám bez čekání budou věnovat ti nejzkušenější operátoři." Zdůraznila bych to "BEZ ČEKÁNÍ" Potřebovala jsem reklamovat zahraniční platbu, kdy mi obchodník 2x řekl, že se transakce nezdařila, proto jsem platila v hotovosti, načež mi došel e-mail, že platba byla autorizována. Při prvním volání jsem čekala 15 minut, pak jsem to vzdala. Druhý hovor trval 29 minut a dozvěděla jsem se pouze to, že to mám řešit přes osobního bankéře a také kontaktovat zahraničního obchodníka. Mezitím jsem kontaktovala "osobní bankéřku", která mi řekla, že pokud mi to nikdo nezvedá na zákaznické lince, musím přijít na pobočku.
Moje celková zkušenost s tímto produktem je tristní. V minulosti jsem se snažila uplatnit pojistné plnění, nechali mě doložit milion dokladů, aby mi vzápětí sdělili, že mi nevěří, že žijeme ve společné domácnosti (jak to lze dokázat? Doložila jsem platbu, ale bylo mi sděleno, že podle jejich názoru jde o půjčku - takto lze zpochybnit prakticky cokoliv). ČSOB je pro mě opravdu hořkým zklamáním a hledám si jinou banku.

ČSOB premium

Chtěla bych vyřešit svou situaci, t. j. reklamovat platby, aby nebyly strženy, ale příliš v to nedoufám. NICMÉNĚ, ŽÁDÁM ODSTRANĚNÍ INFORMACE O TOM, ŽE SE MI BUDOU NA INFOLINCE VĚNOVAT BEZ ČEKÁNÍ, Z WEBOVÝCH STRÁNEK.

22.4.2022 10:34, před 3 lety

Dle brožury ke službě ČSOB premium (https://www.csobpremium.cz/portal/documents/1302303/1331758/premium-brozura.pdf?v2203) služba zahrnuje možnost obrátit se na speciální linku, kde se spotřebiteli bude společnost věnovat s "nejvyšší prioritou".

V uvedeném případě je otázkou, proč k čekání došlo. Avšak domníváme se, že čekání 29 minut není v souladu s uvedeným "bez čekání" a "nejvyšší prioritou". Službu je tak možné reklamovat, přičemž přiměřeným nárokem by mělo být beze sporu řádné poskytnutí služby, ale také například přiměřená sleva.

Co se týká samotných plateb, domníváme se, že i v případě, kdy by banka peníze odeslala, neměl by být příjemce platby oprávněn si tuto platbu ponechat. Spotřebitel by tak o své peníze neměl přijít.

Nepodaří-li se spor vyřešit smírnou cestou, má spotřebitelka možnost obrátit se na finančního arbitra, který řeší spory mezi spotřebiteli a poskytovatelem platebních služeb při nabízení a poskytování platebních služeb. Více informací je možné vyhledat na webové adrese https://www.finarbitr.cz/cs/reseni-sporu/pruvodce-podanim-navrhu.html.

19.10.2022 16:43, před 2 lety