HP TRONIC, s.r.o. (dříve DATART INTERNATIONAL,a.s.)

#57352Neproběhla instalace a předvedení myčky nádobí

5 měsíců 18 dnů 2 hodiny

02.05.2022, před 3 lety

Petr Vladyka

Objednal jsem vestavnou myčku (Myčka nádobí Gorenje GV661C60 PowerDrive, vestavná) v košíku byla doprava zdarma na tento produkt, ale já jsem si připlatil dopravu za 699 Kč, jelikož tato doprava zahrnovala instalaci nového spotřebiče a tato doprava byla v košíku (objednávkovém procesu e-shopu) dostupná a nabízená (prémiovou dopravou DOPRAVART)!!!

Po dokončení objednávky mi přišel (e-mail), kde bylo potvrzení mojí objednávky a opět uvedená tučně informace: Nákup Vám přivezeme naší prémiovou dopravou DOPRAVART, jejíž součástí je také základní instalace. Podívejte se, co tato instalace zahrnuje - podíval se na odkaz a tam bylo opět uvedeno, že bude zboží nainstalováno od dopravce, viz.: https://www.datart.cz/napoveda/dopravart#zakladni_instalace?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=transakcni-potvrzeni-objednavky&utm_content=dopravart-instalace

Když zboží bylo fyzicky přivezeno - pánové z dopravní společnosti mě k mému překvapení informovali, že instalaci nedělají, abych se spojil s prodejcem na externí instalaci. Ihned jsem tedy na e-mail kontaktoval e-shop Datart, kde mi sdělili, že na tento vestavný spotřebič se jejich prémiová doprava, kterou si zaplatil za 699 Kč nevztahuje, a že na vestavné spotřebiče je instalce za extra platbu ve výši 2 000 Kč!

Myčku jsem si tedy nainstaloval sám a po firmě jsem žádal o vrácení částky za dopravené 699 Kč, jelikož nebyla splněna instalace, kterou si touto prémiovou dopravnou zaplatil...a jinak byla je doprava zdarma.

Bohužel bez úspěchu, prý v tomto případě není důvod k vrácení částky za dopravné...

Myčka nádobí Gorenje GV661C60 PowerDrive, vestavná

Vrácení částky za dopravné ve výši 699 Kč - jelikož tato služba/doprava není vůbec kompatibilní se zakoupeným produktem, ale v košíku prodejce je tato služba/doprava nabízená, ale nelze ji potom ve výsledku využít = klamání zákazníka!

12.5.2022 12:12, před 3 lety

V podmínkách uvedených spotřebitelem (https://www.datart.cz/napoveda/dopravart) je uvedeno, že služba "DOPRAVART" obsahuje "základní instalaci", avšak zároveň je zde uvedeno, co instalace nezahrnuje, čímž je v druhém bodě "připojení či odpojení plynových spotřebičů, elektrických spotřebičů do 380 V a vestavných spotřebičů".

Domníváme se tak, že tato služba proběhla dle podmínek. Otázkou však je, zda byl o těchto podmínkách spotřebitel dostatečně informován již při koupi (např. odkazem na podmínky služby). Pokud by tomu tak bylo, nejspíše by spotřebitel neměl na vrácení částky za dopravu nárok.

20.10.2022 15:56, před 2 lety