Synovi (nezletilý!!!) neoprávněně strhli na jeho telefonní číslo platbu 99 Kč. Nikam se nehlásil, nic neobjednával. V mobilu jen našel jakousi potvrzovací sms typu vítejte mezi námi... Firmě se nedá dovolat, stránky jsou evidentně fušersky udělané, zavání to jasným podvodem. Na telefonu pouze nahraný vzkaz. Pevně doufám, že touto jednou platbou skončí.
Neobjednaná služba
Vrácení neoprávněně stržené platby.
Pokud prodávající požaduje platbu za službu, kterou spotřebiteli dodal, ačkoli si ji spotřebitel neobjednal, mohly být naplněny znaky agresivní obchodní praktiky, jež patří mezi zakázané nekalé obchodní praktiky podle zákona o ochraně spotřebitele. Spotřebitel by v takovém případě mohl žádat náhradu škody, která mu vznikla v souvislosti s porušením zákonné povinnosti ze strany prodávajícího.
Vzhledem k tomu, že se jedná pravděpodobně o zahraniční podnikatelský subjekt, doporučujeme spotřebiteli, aby se v případě nevyřešení situace v smírného řešení sporů obrátil na Evropské spotřebitelské centrum na internetových stránkách www.evropskyspotrebitel.cz, které bezplatně, rychle a efektivně pomáhá spotřebitelům řešit spory s obchodníky z jiného členského státu EU, Islandu nebo Norska.
Užitečné informace nalezne spotřebitel taktéž na webové adrese: http://www.platmobilem.cz/pro-verejnost/reklamace-sluzeb-hrazenych-pres-plat-mobilem.