Pratenorm s.r.o.

Dagmar Klocková

dne 14.3. jsem reagovala na inzerát na webu idnes.cz s tímto zněním:

***

Text zprávy:

Dobrý den, mám zájem o bližší informace o tomto domu na prodej, případně si domluvit prohlídku. Děkuji

Detail nemovitosti:

kontakt
Centrum insolvencí

+420 227 272 774

insolvence@s-drazby.cz

MĚLA JSEM ZA TO, ŽE SE MI OZVE REALITNÍ MAKLÉŘ NEBO JINÁ KOMPETENTNÍ OSOBA ZASTUPUJÍCÍ INZERENTA A POSKYTNE MI KONKRÉTNÍ INFORMACE K NEMOVITOSTI A PODMÍNKÁM JEJÍMU PROHLÉDNUTÍ A ROZHODNUTÍ SE, ZDA BUDU MÍT O NEMOVITOST ZÁJEM ČI NE. TO SE ALE NESTALO. MÍSTO TOHO MI PŘIŠEL 22:15 TENTÝŽ DEN EMAIL, S NÁSLEDUJÍCÍM TEXTEM, KTERÝ NIJAK NESMĚŘUJE K JAKÉMUKOLIV ZÁVAZKU COKOLIV HRADIT:

děkujeme Vám za Váš zájem o naše služby v rámci portálu S-drazby.cz.

Podklady k Vámi vybrané nemovitosti Vám rádi zajistíme po Vaši registraci, viz níže.

Jedná se o inzerci nemovitosti, která je sepsána v majetkové podstatě insolvenčního řízení. Náš aukční portál nabízí služby pro naše klienty, kdy je jim nápomocen právě při možnosti zajištění obstarání příležitosti nabytí vlastnického práva k nemovitostem z insolvenčního řízení. V rámci této nabídky nejsme účastníkem insolvenčního řízení a pracujeme pouze pro naše klienty z řad zájemců o možnost „koupě“ nemovitosti z insolvenčního řízení.

V insolvenčních řízeních lze nakoupit často velmi výhodně, není to však pravidlem, ale pokud je málo zájemců, stává se toto realitou. Nákup nemovitostí z „insolvence“ se tímto stává výhodným, protože kupní cena nemovitosti se může přiblížit ceně nabídnuté právě Vámi, tedy potencionálním kupujícím. Nenechte se odradit nákupem nemovitosti z „insolvence“, v případě Vaší nejistoty jsme Vám k dispozici s našimi službami (dle našich aktuálních Aukčních podmínek služby pro insolvenční nemovitosti). Samozřejmě, že každý „nákup“ nemovitosti má svá specifika, ale kdo se o „koupi“ nemovitosti z „insolvence“ alespoň nepokusí, výhodně nenakoupí nemovitost nikdy.

Můžeme Vás v celém procesu zastoupit a vše „zrealizovat“ za Vás, popř. si můžete vše na základě informací, které Vám zajistí naše služba, obstarat sami.

Dalším potřebným krokem pro získání zásadních informací o konkrétní možnosti nákupu nemovitosti z „insolvence“, včetně odkazu na konkrétní insolvenční řízení a s ním spojených informací ( soupis majetkové podstaty, seznam věřitelů, ocenění majetku, kontakt na insolvenčního správce) proveďte nyní registraci ZDE- klikni (pokud odkaz nejde otevřít zkopírujte níže uvedenou adresu do Vašeho prohlížeče: https://www.s-drazby.cz/registrace.html).

Registrovat se.jpg Pro získání informací k Vámi vybrané nemovitosti

Po přiřazení Vaší registrace k poptávce, kterou jste odeslali z realitní inzerce s Vámi bude zahájena obratem další komunikace o možnosti výhodného nákupu nemovitosti, nejpozději však do 48 hod (v pracovních dnech). Dále Vám bude zaslán odkaz k potřebným informacím, včetně několika důležitých rad a tipů, jak se „orientovat“ v tomto zdánlivě složitém procesu, vše v rámci naší zpoplatněné služby, kterou Vám poskytneme dle aktuálních Aukčních podmínek služby pro insolvenční nemovitosti.

Samotná registrace pro Vás neznamená nutnost „nákupu“ nemovitosti, vždy záleží pouze na Vašem budoucím svobodném rozhodnutí, zda po obdržení informací (jen pro registrované na našem webu) budete mít i nadále zájem o předmětnou nemovitost.

Děkujeme Vám a věříme, že při využití našich služeb, můžete nakoupit výhodné nemovitosti.

Tým S-dražby.cz

TEXT:

JSEM TEDY BRALA JAKO NEZÁVAZNOU NABÍDKU ČI POSKYTNUTÍ INFORMACÍ ZE STRANY TÉTO SPOLEČNOSTI.
15.3. 4:40 MI PŘIŠEL DALŠÍ MEJL O PŘIHLÁŠENÍ ÚČASTNÍKA ...
STÁLE JSEM HLEDALA INFORMACE O STAVU NEMOVITOSTI, KTERÉ JSEM NEODOSTALA.NIKAM SE NEŠLO PŘIHLÁSIT, ŽÁDNÉ DALŠÍ INFORMACE JSEM NEDOSTALA.
NO A PAK UŽ JEN 28.4. MI PŘIŠLA INFORMACE S NÁSLEDIJÍCÍM TEXTEM:
Vážený kliente,

děkujeme za Váš nedávný zájem o naše služby. Na základě Vaší registrace se zájmem o informace k poskytnutí služeb v rámci insolvenčních nemovitostí, které Vám byly následně zaslány, vznikl nárok na registrační poplatek a žádáme tímto o jeho včasnou úhradu dle výzvy v příloze.

V rámci Vaší registrace můžete stále konzultovat poskytnuté informace, případně komunikovat ohledně daného insolvenčního řízení, o které jste projevil zájem právě kvůli možnému nákupu nemovitosti z insolvenčního řízení.

Náš požadavek vychází z Vaší registrace na www.S-drazby.cz, odkaz viz níže:

Odesláním formuláře učiníte registraci, která je ZPOPLATNĚNA dle platných Aukčních podmínek a ceníku-zde a souhlasíte s těmito aukčními podmínkami a ceníkem pro jednotlivé typy aukcí, služeb pro exekuční dražby a služeb pro insolvenční nemovitosti.

Již při samotné Vaší registraci došlo z Vaší strany k uzavření smlouvy o poskytnutí služeb v rámci insolvenčních nemovitostí, odkaz viz níže:

Smlouva o poskytnutí služeb v rámci insolvenčních nemovitostí - klikni zde

Děkujeme Vám za včasnou úhradu platby.

Tým S-drazby.cz

Firma mne tedy vyzvala k úhradě 6000Kč za registraci, o které není v odpovědním e-malilu na poptávku ohledně nemovitosti žádná zmínka. Je však zde uvedeno, že tato registrace je podmínkou pro získání vyžadované informace ohledně mnou poptávané nemovitosti. Následně touto firmou zaslané informace, jsou pro mě bezcenné, neboť se jedná jen o odkaz na insolvenční řízení, které je veřejně dostupné v tomto rozsahu na portálu justice.cz. Informace neobsahuje žádné konkrétní věci ohledně poptávané nemovitosti, jen radu k dohledání informací dalším samostudiem tohoto portálu a přímým kontaktováním insolvenčního správce.
Domnívám se,že v rámci registrace jsem nebyla řádně informována o výši poplatku (poplatek byl až ve smluvních podmínkách), proto žádám o řešení tohoto problému.
Děkuji. Klocková

Sankce nebo zákaz činnosti společnosti Centrum aukcí.cz s.r.o. pro podvodné jednání vůči zákazníkovi.

12.5.2022 16:06, před 3 lety

Máme za to, že společnost Centrum aukcí.cz, s.r.o. (provozovatel portálu www.s-drazby.cz) neplní vůči spotřebitelům řádným způsobem svou informační povinnost o ceně [§ 1811 odst. 1, 2 písm. c) občanského zákoníku, dále také § 12 zákona o ochraně spotřebitele]. Ze smyslu a účelu zákona a z rozhodování Nejvyššího správního soudu plyne, že informace o ceně musí být spotřebiteli přístupná okamžitě bez toho, že by byl nucen činit jakýkoliv úkon směřující k jejímu zjištění. V řešené věci je spotřebitel nucen učinit úkony směřující ke zjištění ceny.

Z rozhodování Ústavního soudu, obecných soudů nebo České obchodní inspekce vyplývá, že v obchodních podmínkách (jimiž jsou zcela nepochybně v řešené věci i tzv. aukční podmínky, neboť nerozhoduje název, ale povaha dokumentu) není možné sjednat platně smluvní pokutu. Pokud není možné v obchodních podmínkách platně sjednat smluvní pokutu, tím spíš v nich není možné ujednat cenu. Tento zákaz je v řešené věci společností Centrum aukcí.cz s.r.o. porušován.

Nikdo, tím spíše podnikatel ve vztahu ke spotřebiteli, se nesmí na druhé straně dopouštět tzv. neúměrného zkrácení (§ 1793 občanského zákoníku). Neúměrné zkrácení znamená, že společností poskytnuté služby neodpovídají tomu, jakou částku spotřebitel zaplatil. Spočívá-li celé plnění společnosti v tom, že přepošle spotřebiteli veřejně dostupné údaje (přičemž totožnou službu poskytují konkurenti této společnosti zdarma), a následně za to inkasuje 6 000,- (nebo v jiných případech "jen" 5 000,-) Kč, jedná se podle našeho názoru o neúměrné zkrácení.

Předem upozorňujeme, že společnost se velice často zaštiťuje rozhodnutím Okresního soudu v Hradci Králové, které zní v její prospěch (a pochopitelně neuvádí rozsudek totožného soudu, který je v její neprospěch). K tomuto rozhodnutí závěrem doplníme, že jde o (i.) rozsudek soudu nejnižší možné instance, (ii.) závazný pro jeden konkrétní spor, (iii.) nezávazný pro společnost v jejím vztahu s jinými spotřebiteli, (iv.) založený na aplikaci nesprávné části právního předpisu a (v.) věcně rozporný s jinou judikaturou téhož soudu, přičemž tento odklon nebyl v odůvodnění k rozsudku vůbec nijak vysvětlen. Jinými slovy, společností zmiňovaný rozsudek nemusí spotřebitele vůbec zajímat.

Jestliže spotřebitelka neodeslala zmíněný formulář, kde je následně řešena zpoplatněná registrace, domníváme se, že nebyla nijak poučena o skutečnosti zpoplatnění registrace.

V případě další právní konzultace může spotřebitel využít bezplatnou poradnu na čísle 299 149 009.

Mediální zpracování případu spotřebitel najde např. na
- https://www.seznamzpravy.cz/clanek/spolecnost-vyuziva-hlad-po-nemovitostech-nasla-trik-ktery-vas-pripravi-o-penize-174492
- https://www.ceskatelevize.cz/porady/1097429889-cerne-ovce/221452801080916/

22.5.2022 16:36, před 3 lety

níže několik odkazů na soudní rozhodnutí, kde soudy rozhodují o nároku na registrační poplatek, zkopírujte celý odkaz, nebo klikněte na odkazy: Ctrl + kliknutí.

Ano, je pravdou, že existuje i několik málo jednotek opačných rozhodnutí, ale nechápeme proč dTest neumí, nechce lidem říkat pravdu, nepochopitelné.

24.5.2022 17:30, před 3 lety

V odůvodnění některých rozsudků, které se zabývají věcmi meritorně a jsou ve prospěch společnosti, zcela absentuje použití příslušné zákonné úpravy - tzn., že na věc není použita příslušná část občanského zákoníku. To je podle ustálené judikatury Ústavního soudu ČR důvod k (úspěšnému) napadnutí rozsudku ústavní stížností. Navíc rozsudky jsou v rozporu s tím, jak rozhodují jiné prvostupňové soudy.

O tom, že okresní soudy rozhodují tímto způsobem, vyrozumíme civilní úsek Ministerstva spravedlnosti ČR, předsedy okresních a krajských soudů i média.

Ztotožňujeme se s rozhodnutími okresních soudů uvedenými zde:
-https://timura.legal/clanky/detail/rozsudek-v-kauze-s-drazby
-https://miroslavahustakova.cz/s-drazby/

Stížnost přeřazujeme na spotřebitelku, aby mohla na vyjádření společnosti reagovat. Uzná-li to za vhodné, může stížnost rovnou uzavřít.

24.5.2022 20:53, před 3 lety

Dagmar Klocková

Poplatek jsem raději zaplatila abych měla klid. Se společností nechci mít nic společného

20.10.2022 16:24, před 2 lety