Byli jsme u známého dodavatele elektřiny, ale jelikož jsme stále hledali i levnějšího dodavatele, tak jsme nechali sepsat smlouvu s prostředníkem Česká srovnávací, s.r.o. (ČS), která nám měla dohodit lepší nabídky. Dívali jsme se i na recenze, ale v té době jsme ještě nic nenašli. Takže jsme smlouvu sepsali a vše se zdálo v pořádku. Přestože jim otec říkal, že smlouvu se s stávajícím dodavatelem máme do konce roku 2023 a do té doby na tom nechce nic měnit, tak nám dohodili smlouvu s ČED s tím, že bude platit až po skončení současné smlouvy. ČED sice na konci 2021 skončil, takže ČS nám chtěla dohodit někoho dalšího, jenže k tomu potřebovali nějaké informace ze smlouvy s nynějším dodavetelem. No a jelikož se jim nechtělo čekat, než jim je pošlu já, tak někdo z ČS založil můj fiktivní email a jednal za mými zády s nimi a chtěl po nich naši smlouvu. Dozvěděla jsem se o tom zcela náhodou a o mém naštvání a peprném rozhovoru s paní z ČS ani nebudu hovořit. Nyní čekám na vyjádření právníka, jak dále v této záležitosti postupovat, zda-li se obrátit i na Policii ČR, jak mi doporučil i současný dodavatel.
zprostředkování dodávky elektrické energie
v řešení
Jestliže byla spotřebiteli "ukradena identita", neměl by váhat s obrácením se na Policii ČR. Může tím zabránit dalšímu zneužití osobních údajů a v případě, že k němu již došlo, má spotřebitel v ruce důkaz, že se mu snažil zabránit.
Jestliže si je spotřebitel jistý, že údaje zneužila právě tato společnost, může podat podnět i na Českou obchodní inspekci (https://www.coi.cz/podatelna/).
V případě potřeby další právní konzultace se spotřebitelka může obrátit na naši poradnu na telefonní lince 299 149 009. Dále může spotřebitelka využít možnost mimosoudního řešení spotřebitelských sporů při Energetickém regulačním úřadě.