Dne 29.12.2014 jsem podala reklamaci na zatékání do levé kozačky na prodejně LABOTA v Hodoníně. Dne 23.1.2015 mi byla předána vyřízená reklamace s tím, že obuv byla opravena. Obuv jsem začala nosit a do boty mi opět zatéká. Volala jsem na firmu Labota do Zlína konkrétně pannu Ch. a popsala mu situaci. Chtěla jsem, aby mi poradil jaké kroky mám dále účinit a jestli můžu požadovat výměnu zboží. Čekala mně od něj ironická poznámka, že boty nosím od roku 2013 a když si myslím,že do kožených botů značky Riekar nemůže zatékat- tak jsem na omylu. Zajímavé přitom je, že obě boty nosím a jedna je v pořádku a druhá ne. Tvrdil, že kůže propouští vodu a nemám je nosit ve vlhkém počasí. Byla jsem zklamaná, že mi nic dalšího k řešení nenabídl. Zimní obuv jsem zakoupila v listopadu 2013 a její cena byla 1895 Kč.
Jsem velmi nazlobená, jak si prodejce myslí, že jsem hloupý zákazník.
Mám poslat boty ke znaleckému posouzení?
Děkuji za vaši radu a pomoc
vrácení peňez
Jedná-li se o totožnou vadu, lze po prodejci žádat vysvětlení, z jakého důvodu byla předchozí reklamace uznána a druhá reklamace téže vady byla zamítnuta. Záruka se nevztahuje na běžné opotřebení a mechanické poškození.
Bude-li nadále prodávající trvat na zamítnutí reklamace, je možné obrátit se na soudního znalce, který existenci vady odborně posoudí. V případném sporu se tím vylepší jeho důkazní postavení. V případě, že posudek vyjde ve prospěch spotřebitele, má spotřebitel právo na řádné vyřízení reklamace a na úhradu znalečného. Seznam znalců je na www.justice.cz nebo na www.dtest.cz/soudni-znalci.
Společnost byla o podané stížnosti informována, bohužel však dosud neprojevila zájem se k případu vyjádřit. Vzhledem k tomu, že služba VašeStížnosti.cz funguje na principu oboustranné dobrovolnosti, jsme nuceni stížnost uzavřít. Případný spor tak bude možné řešit pouze v občanskoprávním řízení.
V případě potřeby další konzultace se spotřebitel může obrátit na naši poradnu na lince 299 149 009.