Dobrý den, u vaší společnosti jsem objednala větší ruční pilku BRENCHIE PRO vč. náhradní baterie a náhradního řetezu v ceně 2.640,-- Kč vč. DPH. Objednávka číslo 27010, číslo prodejního dokladu: 12224028. Dne 2.5.2022 jsem zboží převzala a celou částku zaplatila. Po rozbalení jsem zjistila, že zboží je sice dodáno, ale neodpovídá tomu co jsem objednala. Byl jiný rozměr lišty a chyběl i náhradní řetěz. Na telefonní číslo k reklamaci se v uvedený čas nelze opětovně dovolat. Zboží jsem na předepsaném formuláři vrátila zpět a vaše společnost ho dne 6.5.2022 prokazatelně převzala. Jednalo se o balík do ruky přes ČP č. DR0475704450X. Lhůta na vrácení zboží je 14 dnů, což bylo dodrženo. Dle vašich ochodních podmínek je dáno, že pokud v pátek převezmete zboží, tak v neděli dojde k vyrovnnání a zaslání peněžní částky zpět. Zboží jste převzali dne 6.5.2022 a do dnešního dne, tj. 23.5.2022 částku ve výši 2.640,-- Kč nemám na účtu, který jsem uvedla.
Z recenzí je zřejmé, že se nejdená o ojedinělý případ a vaše společnost nejedná seriozně, naopak se domnívám, že se jedná o podvody.
Z výše uvedených důvodu vás upozorňuji, že pokud mě příslušná částka za vrácené zboží ve výši 2.640,-- Kč vč. DPH nebude vrácena nejpozději do 31.5.2022 předám celou záležitost svému právnímu zástupci a na jeho podnět bude celá záležitost předána ČOI a bude dán podnět příslušnému finančnímu úřadu v otázce vámi placených daní (DPH, daň z příjmu aj.).
Věřím, že celá záležitost bude vyřízena neodklaně a nebudou narušeny vaše obchodní vztahy s jinými klienty.
Libuše Švecová
tel. 602 762 252
BRENCHIE PRO + náhradní baterie a náhradní řetěz
Vrácní celé částky ve výši 2.640,-- Kč vč. DPH.
Odstoupil-li spotřebitel od kupní smlouvy ve lhůtě 14 dnů od převzetí zboží (§ 1829 odst. 1 písm.a) občanského zákoníku),má podnikatel povinnost vrátit spotřebiteli kupní cenu výrobku včetně nákladů spojených např. s přepravou. Odstoupení od smlouvy lze oznámit kterékoliv pobočce podnikatele možnými prostředky komunikace, přičemž je nutné identifikovat kupní smlouvu, od které spotřebitel odstupuje.
Obecně platí, že ze zákona je prodávající povinen vrátit peníze do 14 dnů od odstoupení od smlouvy, není-li smluvně stanovena kratší doba.
Nereaguje-li prodávající na e-maily, je vhodné zvolit komunikaci v písemné formě (nejlépe doporučený dopis). V případě, že prodávající nevrátí spotřebiteli peněžní prostředky v přiměřené době po odstoupení, je možné prodávajícího vyzvat k plnění tzv. předžalobní výzvou dle § 142a zákona č. 99/1963 Sb., občanský soudní řád. Zaslání předžalobní výzvy nikoho nezavazuje k podání žaloby u soudu. Ale při projednání sporu před soudem, má v případě úspěchu ten, kdo vyzval protistranu předžalobní výzvou, právo na náhradu nákladů řízení. Jejím zasláním je zároveň dlužník upozorněn na možnost uhradit dluh bez dalších soudních výdajů. Více informací ohledně náležitostí předžalobnívýzvy je možné vyhledat na webové adrese www.dtest.cz/clanek-3511/predzalobni-vyzva. Zároveň spotřebitel může žádat zákonný úrok z prodlení [viz § 1970 občanského zákoníku (ve výši stanovené nařízením vlády č. 351/2013 Sb.)].
Spotřebitelka nás informovala, že v celé záležitosti již učinila příslušné kroky a podala podnět ke kontrole ČOI a příslušnému finančnímu úřadu.
Vzhledem k tomu, že se (dle jejího názoru) s největší pravděpodobností jedná o podvod, bude zvažovat rovněž dát podnět Policii ČR.
Dobrý den, omlouváme se za nepříjemnosti, všechny požadavky řešíme pečlivě ve prospěch zákazníka. Prosíme ozvěte se nám na email info@nakupdarek.cz, kde rádi vaší záležitost vyřešíme k vaší spokojenost. :)
Komentář: Obnos mě byl vrácen na účet. Považuji zalezit za uzavřenou. Bohužel přístup dodavatele byl velice arogantní. Vám děkuji za spolupráci.