Dnes jsem nakupoval, neměl jsem tak velký nákup, ale nákup byl rozpitvá po jednotlivých kusech aby byl nepřehledný a mezi tím vložena přepravka na pivo hodnotě 100 Kč, aniž bych kupoval pivo. Neskontroloval jsem to v prodejně, ale až doma protože v tak velkém seznamu se to nedá skontrolovat. A to se chce šetřit papírem ta přepravka tam byla vložena úmyslně. Tak se okrádají důchodci. Slyšel jsem to už od více lidí.
datum nákupu 2.6.2022 07:56:32
Filiálka:00797 pokladna 2 č. dokl 9459 Pos 37 jméno pokladní:33 /33 EV-č : 0797-20220602-02-9459
Penny karta:42369667
Horažďovice
Podlešák
svívolně neokrádat
Spotřebitel by měl v případě prokázaného zjištění nesprávného vyúčtování zboží na pokladně nárok na vrácení bezdůvodného obohacení ze strany podnikatele. V takovém případě je nutné k prokázání nesprávného vyúčtování využít např. svědeckou výpověď nebo kamerový záznam. Chybné účtování nákupu je však vhodné řešit vždy co nejdříve je pochybení zjištěno, a to nejlépe s vedoucím prodejny.
Státní dozor v oblasti poctivosti prodeje výrobků provádí Česká obchodní inspekce. Spotřebitel, který je přesvědčen, že došlo k porušení ustanovení zákona o ochraně spotřebitele, se může obrátit na regionální či ústřední inspektorát České obchodní inspekce. Adresy jednotlivých inspektorátů lze najít na www.coi.cz. Podnět lze podat i elektronicky přes elektronickou podatelnu ČOI na adrese www.coi.cz.