Dopravní podnik města České Budějovice, a.s.

#58321Problém s revizorem

14.06.2022, před 3 lety

Anna Fragnerová

Dobrý den, 12.6. v neděli jsem nastoupila do autobusu s platnou SMS jízdenkou. V horku se mi ale telefon vybil. Pan revizor mě chytil a chtěl mi psát pokutu. Já jsem ho požádala, zda by nevydržel 2 minuty, abych si telefon nabila, což odmítl. Výslovně mi řekl, že pokud v Dopravním podniku prokážu, že jsem opravdu sms poslala, tak nebudu platit pokutu. Celá tato situace je nahraná. V dopravním podniku mi bylo řečeno, že to není pravda a že musím pokutu zaplatit v plné výši, i když jsem ukázala, že jsem sms opravdu poslala. Pan revizor mi tedy do očí lhal. Ráda bych tedy požádala o prominutí pokuty, protože vina s dovolením není na mé straně, ale na straně vašeho zaměstnance, který mě mylně poučil o situaci. Věřím, že jste férový poskytovatel služeb a toto mi v žádném případě fér nepřijde.
Anna Fragnerová
tel: 724298704

Anna Fragnerová, revizor 019, 12.6.2022, čas 19:16, linka 11, variabilní symbol: 4306287

Požaduji prominutí pokuty. Uhradila bych jen 30kč a ne 620kč.

15.6.2022 10:40, před 3 lety

Přepravce ve svých přepravních podmínkách uvádí, že jízdenka zakoupená formou SMS je neplatná, nelze-li z příčin na straně cestujícího na místě kontroly ověřit její platnost, zejména pokud nelze jednoznačně z displeje mobilního komunikačního zařízení přečíst potřebné údaje.

Poskytl-li zaměstnanec společnosti spotřebiteli při kontrole jinou informaci a tuto skutečnost lze věrohodně prokázat, pak dle § 430 a § 3 odst. 2 občanského zákoníku je společnost touto informací zavázána.

Orgánem mimosoudního řešení spotřebitelských sporů je v tomto případě ADR při České obchodní inspekci. Více na www.adr.coi.cz.

26.10.2022 15:03, před 2 lety